Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief BZK over schuldenlast Nederlandse Antillen

Datum nieuwsfeit: 18-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Brief BZK schuldenlast nederlandse antillen

Gemaakt: 5-9-2000 tijd: 14:24

Aan de Voorzitter van de vaste commissie voor Nederlands-Antillaanse en Arubaanse Zaken 18 augustus 2000
In het algemeen overleg met de Vaste Commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken van 7 juni 2000 inzake de financiële verantwoording en het jaarverslag van begrotingshoofdstuk IV (Koninkrijksrelaties) heeft de commissie aangegeven nader geïnformeerd te willen worden over de schuldenlast van de Nederlandse Antillen.

De schuldenlast van de Nederlandse Antillen aan Nederland per 1 januari 2000 bedraagt NLG 670,660 miljoen en kan als volgt worden gespecificeerd: · Staatsleningen en begrotingsleningen NLG 211,724 miljoen · Leningen verstrekt door NIO NLG 329,936 miljoen · Direct opeisbare vorderingen NLG 129,000 miljoen

Bij deze brief treft u een totaaloverzicht aan van de leningen in meerjarig perspectief. Tevens wordt in bijlagen 1 en 2 bij het totaaloverzicht inzicht geboden in de jaarlijkse aflossings- en renteverplichtingen. Het bedrag van de direct opeisbare vorderingen betreft de niet nagekomen aflossingsverplichtingen van de Nederlandse Antillen in de jaren 1996 tot en met 1999.

Uit cijfers van de Bank van de Nederlandse Antillen blijkt dat de totale schuld van de Nederlandse Antillen in maart 2000 NAf. 3.196 miljoen (76,5% van het BBP) bedroeg.

DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES,

G.M. de Vries

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie