Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sydney 2000 in het teken van de kunst

Datum nieuwsfeit: 18-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 24 FEBRUARI 2000

Sydney 2000 - in het teken van de kunst

Sydney 2000 Olympic Arts Festivals vindt plaats van 18 augustus tot en met 30 september 2000 in Sydney. Het is het laatste van de vier festivals die jaarlijks in Sydney worden gehouden. Meer dan 4000 toonaangevende kunstenaars uit Australië en de rest van de wereld zullen in een tijdsbestek van zes weken met 53 belangrijke manifestaties en 50 tentoonstellingen in de stad van de Olympische Spelen hun talenten bewijzen en hun creaties tonen.

Het Sydney 2000 Olympic Arts Festival van dit jaar is het spectaculaire en feestelijke hoogtppunt van een vier jaar durend cultuurprogramma, dat in 1997 met The Festival of the Dreaming begon. In 1998 vond er plaats A Sea Change en in 1999 was er het Reaching the World.

Highlight
Een highlight van het Sydney 2000 Olympic Arts Festival is een exclusieve opera- en balletmanifestatie. De wereldberoemde ballerina Sylvia Guillem en de Italiaanse vedette tenor Andrea Bocelli zullen met hun optreden de komst van het Olympisch vuur bij het Sydney Opera House op 14 september 2000 een feestelijk accent geven.

Een ander hoogtepunt van het festival is de openeningsceremonie met de operazangeres en toneelspeelster Deborah Cheetham van oorsporng Aboriginal. Ook treedt er dan het Bangarra Dance Theatre op.

Belevenis
Het Tantheater van Wuppertal onder leiding van Pina Bausch zal met de uitvoering van "Masurea Fogo" op het festival weer een ongekende belevenis zijn.

Het Melbourne Symphony Orchestra zal ook twee concerten verzorgen. Dit orkest bezocht begin februari Europa. Op 21 en 22 augustus a.s. zal het gerenommeerde Symphonieorkest van Australië het publiek in het Sydney Opera House in verrukking brengen.

Informatie van de Australian Tourist Commission op Internet:

Voor consumenten: www.australia.com
Voor de media: www.media.australia.com ATC 2000: www.2000.australia.com


* * *

Nadere informatie en/of beeldmateriaal:

Kate Kenward
ATC PR & Promotions Manager Europe
tel 0044 - 181 - 780 22 29

Gerrie Willemsen
Adam & Partner
PR Australië
tel. NL 0315-655576

E-mail: (gwillemsen@aol.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie