Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hotelbranche uitschieter in horeca

Datum nieuwsfeit: 18-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS

Hotelbranche uitschieter in horeca

De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal van dit jaar met bijna 6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Uit cijfers van het CBS blijkt dat vooral hotels goede omzetresultaten hebben geboekt. Bij de snackbars en cafés is met name de maand juni een positieve uitschieter geweest. De restaurants kenden in het tweede kwartaal van 2000 een kleinere omzetgroei dan de totale horecabranche.

Hotels blijven het goed doen
De hotelbranche blijft het als traditionele koploper in de horeca goed doen. De omzet van hotels, waartoe ook pensions en conferentie-oorden worden gerekend, is in het tweede kwartaal van 2000 met 9,3 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de eerste helft van 2000 lag de omzet 9,5 procent hoger dan in het eerste halfjaar van vorig jaar. De hotels blijven daarmee het hardst groeien binnen de horeca.

Juni goede maand voor snackbars en cafés
De omzet van snackbars e.d. is in het tweede kwartaal van dit jaar met 5 procent gestegen in vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar. In de maand juni is de omzet het sterkst gegroeid. Gecorrigeerd voor prijsveranderingen is de volumegroei van snackbars in het tweede kwartaal van dit jaar uitgekomen op 3,1 procent. De omzet van cafés is in het tweede kwartaal met 5,1 procent gegroeid in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Gecorrigeerd voor prijsveranderingen is de volumegroei van cafés in het tweede kwartaal van dit jaar uitgekomen op 1,8 procent. Evenals de snackbars hebben ook de cafés de hoogste omzetgroei behaald in de maand juni.

Omzetgroei restaurants blijft iets achter
De resultaten van restaurants zijn in vergelijking met de overige horecabranches iets achtergebleven. De omzet is met 4,4 procent gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal 1999. Gecorrigeerd voor prijsveranderingen is dit een volumegroei geweest van 1,9 procent.

Technische toelichting
De cijfers hebben uitsluitend betrekking op hotels, restaurants, cafetaria's (inclusief snackbars en fastfood restaurants e.d.) en cafés. De kantines, catering, kampeerbedrijven, vakantiehuisjes en bungalowparken maken geen deel uit van deze cijfers.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie