Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwitsers bank vandaal niet opgewassen tegen Aladdin's esafe

APS: ZWITSERS BANK VANDAAL NIET OPGEWASSEN TEGEN ALADDIN'S ESAFE

ALADDIN KNOWLEDGE SYSTEMS BV 18-08-2000

inhoud.

Bij het stelen van pincodes van Zwitserse bankgebruikers blijkt het VBS.Resume vandaalprogramma ongevaarlijk voor eSafe-gebruikers.

Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), toonaangevend op het gebied van de beveiliging van Internetinhoud en -software maakt bekend dat haar Internet beveiligingsoplossing eSafe bescherming biedt tegen de nieuwe VBS.Resume vandaal zonder dat daarvoor een update nodig is. Door het stelen van pincodes van Europese clienten van de in Zwitserland gevestigde UBS Bank kan deze vandaal beschouwd worden als een uiterst gevaarlijke bedreiging, waarmee eSafe's algemene bescherming van gebruikers tegen dergelijke kwaadaardige aanvallen weer eens wordt bewezen.

Terwijl andere bedrijven een update moeten leveren aan hun klanten, blijft eSafe beveiliging leveren tegen specifieke bedreigingen zonder dat voortdurend updates gedownload behoeven te worden waarmee het risico van een aanval wordt verminderd. Net als het Love Letter virus beweegt deze vandaal zich door Microsoft Outlook en infecteert de gebruiker zodra deze een attachment heeft geopend genaamd 'resume.txt.vbs.' in een email dat een als onderwerp heeft 'resume'. Hoewel deze vandaal op een aantal punten lijkt op het Love Letter virus, is het geen variant.

Aladdin's Content Security Response Team heeft ontdekt dat de onbekende auteur van deze vandaal een universiteitsserver heeft gebruikt alsmede een voor iedereen toegankelijke plaats op een server die eigendom is van het National Institute of Health om de vandaal door geheel Europa te laten verspreiden. Aladdin's CSRT experts hebben vastgesteld dat de vandaal tracht:
- een keyboard logger te installeren die alle aanslagen van de gebruiker op het toetsenbord bijhoudt
- de PIN-code van de gebruiker vast te stellen bij de UBS Bank
- alle verzamelde informatie naar de hackers te zenden
- alle namen in het adressenboek naar zichzelf te zenden
'Deze nieuwste vandaal is een goed voorbeeld van de behoefte aan een werkelijk PROACTIEF beveiligingssysteem dat REAL-TIME bescherming kan geven tegen onbekende gevaren zonder te hoeven vertrouwen op achterhaalde handtekeningen zoals in antivirus software', aldus Peter van Ruiten, algemeen directeur van Aladdin in de Benelux. 'eSafe's proactieve beveiligingsoplossingen zijn in het bijzonder belangrijk voor eBanking en eCommerce.'

Een ander beveiligingsproduct van Aladdin, het op hardware gebaseerde eToken, levert een perfecte oplossing voor de dringende behoefte aan een veilige opslag van PIN-codes, wachtwoorden en digitale certificaten; cruciaal voor het succes van eCommerce en eBanking. Bezoek voor verdere informatie over eToken www.ealaddin.com/etoken.

Bezoek voor de laatste informatie over de VBS.Resume vandaal, Aladdin's Content Security Response Team web page op www.ealaddin.com/home/csrt.

Over eSafe: Aladdin's eSafe producten - eSafe Desktop, eSafe Enterprise en eSafe Gateway
- leveren de meest uitgebreide vorm van bescherming tegen vijandige elementen op het Internet en geven gebruikers het vertrouwen veilig over het Internet te kunnen surfen.

eSafe is op de markt het enige totaalpakket met veiligheidsoplossingen dat pro-actieve bescherming biedt van gateway tot desktop. Het is ook de enige die Total Sandbox II(tm) Quarantine bescherming biedt tegen alle vormen van vijandige inhoud zoals virussen, vandalen en wormen. Een unieke eigenschap die alleen in Aladdin's eSafe oplossingen wordt gevonden is de Sandbox die een beschermende muur optrekt rond primaire systeembestanden en die alle potentieel gevaarlijke virussen, vandalen en wormen isoleert in een steriele omgeving waardoor ze geen schade meer kunnen aanrichten aan systeemresources of deze kunnen infecteren of stelen.

Veel meer dan alleen antivirus bescherming stellen de eSafe-producten organisaties in staat om:
- de mogelijkheden van gebruikers om vitale systeembestanden te veranderen te blokkeren waardoor het IT-onderhoud en reparatiekosten aanzienlijk verminderd worden.
- de toegang te blokkeren tot websites met een ongewenste of kwaadaardige inhoud, zoals haatliteratuur of pornografie, of die sites die bekend staan om het verspreiden van virussen.
- te voorkomen dat uitgaande emails vertrouwelijke of verboden inhoud bevatten.

Over Aladdin: Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israel), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet willen geven inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.ealaddin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie