Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ybema geeft eerste deel van 1,17 miljard aan noorden

Datum nieuwsfeit: 18-08-2000
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken

Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 139
Datum: 18-08-2000

YBEMA GEEFT EERSTE DEEL VAN 1,17 MILJARD AAN HET NOORDEN

Staatssecretaris Ybema van het ministerie van Economische Zaken gaat akkoord met de Basisbeschikking voor het Kompas van het Noorden. Met de goedkeuring van de Basisbeschikking Kompas voor het Noorden en daarbij de eerste jaarbeschikking kan het eerste voorschot van ruim 104 miljoen NLG voor het jaar 2000 gestort worden. Het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) kan nu met de uitvoering van het Kompas beginnen. Tot 2007 zal in totaal 1,179 miljoen NLG vanuit EZ richting het Noorden vloeien. Elk jaar wordt een deel van dit bedrag na goedkeuring van de jaarbeschikking beschikbaar gesteld.

Achtergrond:
Op 16 april 1998 werd een akkoord gesloten tussen het kabinet en SNN ter versterking van de ruimtelijk-economische ontwikkeling in het Noorden (Drenthe, Friesland, Groningen). Kompas voor het Noorden is het stimuleringsprogramma dat deze ontwikkeling moet waarborgen. De Basisbeschikking verschaft de "spelregels" voor de verstrekking van een jaarlijkse subsidie aan SNN voor de uitvoering van het Kompas. De Basisbeschikking geldt voor de periode 2000 tot 2007.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie