Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Negatief reisadvies aan militairen voor Joegoslavië

Datum nieuwsfeit: 18-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Reisadvies

18-08-2000

Gelet op de ontwikkelingen in de Federale Republiek Joegoslavië (Servië/Montenegro) wordt het door Defensie niet verantwoord acht dat militairen - anders dan in opdracht of met toe-stemming van de minister - naar deze republiek reizen of aldaar verblijven.

Er wordt dan ook een wijziging van het Besluit aanwijzing risicolanden defensiepersoneel (Stb. 1997, 449) voorbereid, waarbij de Federale Republiek Joegoslavië wordt toegevoegd aan de lijst van landen, waar het verblijf door een militair in werkelijke dienst een bijzonder risico voor de veiligheid of andere gewichtige belangen van de Staat kan opleveren.
Vooruitlopend op de formalisering van het verbod wordt het militair personeel geadviseerd om daarmee nu al rekening te houden.

Voor burgerpersoneel geldt geen verbod. Wel moet burgerpersoneel werkzaam in een ver-trouwensfunctie een reis naar een Arisicoland@ van tevoren melden evenals, achteraf, eventue-le incidenten aldaar. Voor militair en burgerpersoneel werkzaam bij de MID gelden aparte bepalingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie