Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister van Onderwijs Belgie over vervangingspool

Datum nieuwsfeit: 18-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN
MINISTER MARLEEN VANDERPOORTEN
VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS EN VORMING

18 augustus '00

Jongeren in vervangingspool

Het kabinet van minister Vanderpoorten weerlegt de eerdere berichten dat in de vervangingspool slechts een beperkt aantal jongeren terechtkunnen. Het begrip jongeren moet in dit verband in een bredere context worden gezien. Zo zijn er jongeren die een tijd in het onderwijs hebben gewerkt maar toch al onder de categorie voorrangsgerechtigde gerangschikt worden op basis van hun anciënniteit.

De vacante betrekkingen die op 1 september in het onderwijs ontstaan, zullen worden ingevuld door voorrangsgerechtigden die potentieel lid zijn van de vervangingspool. Daardoor kunnen deze kandidaten niet langer deel uitmaken van de pool en wordt opnieuw ruimte gecreëerd binnen de vervangingspool om jonge, pas afgestudeerde leerkrachten in de pool op te nemen.

Om die reden heeft de minister van onderwijs reeds in haar brief van 26 juli een oproep gedaan aan alle scholen om zo snel als mogelijk het departement onderwijs en de VDAB op de hoogte te brengen van de niet-beschikbaarheid van de voorrangsgerechtigde poolleden. De kandidaat- poolleden werden bovendien bij hun inschrijving verzocht onmiddellijk bij de VDAB te melden wanneer zij niet langer beschikbaar zijn voor een betrekking binnen de vervangingspool. Op die manier kan de VDAB haar opvulling van de beschikbare betrekkingen binnen de vervangingspool dagelijks optimaliseren waardoor meer plaats vrij komt voor jonge, pas afgestudeerde leerkrachten.

Op het einde van de rit zou wel eens kunnen blijken dat de balans overhelt in de andere richting en dat de meerderheid van de betrekkingen in de vervangingspool worden ingenomen door schoolverlaters of door mensen zonder werkervaring binnen onderwijs. Bovendien voorziet de VDAB tot uiterlijk 20 september een tweede inschrijvingsronde om eventuele tekorten op te vullen.

info : Hans Schoofs, persattaché van
minister Vanderpoorten - tel. (02) 553 99 11 - (0477) 79 35 87
e-mail: (persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie