Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legendarische radio Caroline terug op de middengolf

Datum nieuwsfeit: 19-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht, 7 augustus 2000

RADIO CAROLINE terug op de middengolf


* NEDERLANDS INITIATIEF * BIJEENKOMST OP VERONICASCHIP *
* START INTERNETRADIO *

Het legendarische radiostation Caroline keert terug op de middengolf, al is het voorlopig maar voor een dag. Op zaterdag 19 augustus van 06.00 tot 20.00 uur is Caroline in grote delen van West-Europa te beluisteren via middengolf
1296 Khz, dankzij een krachtige zender in Oost-Engeland. Er is ook een aanleiding: met ingang van 19 augustus is Caroline wereldwijd te ontvangen als internet-radiostation. Door de verplaatsing van het automatiseringsgedeelte van het station naar de Nederlandse vestiging worden de programma's hier op internet gezet. Vanwege deze bijzondere gebeurtenissen is er op dezelfde datum ook een 'open dag' van de Caroline-organisatie en in overleg met het Engelse hoofdkantoor is gekozen voor een bijzondere locatie: het voormalige zendschip Norderney van Radio Veronica dat momenteel ligt afgemeerd in Leeuwarden. De Engelse programmaleiding en een aantal medewerkers zal tijdens de open dag naar Leeuwarden afreizen.

De open dag op 19 augustus is van 12.00 tot 17.00 uur voor iedereen toegankelijk (toegang 15 gulden), en van 11.00 tot 12.00 uur is er een PERSBIJEENKOMST.

Tijdens deze bijeenkomst is er uitleg over de nieuwe ontwikkelingen rond Caroline, een presentatie van een nieuwe video over het radiostation en bestaat de mogelijkheid om met zowel de Engelse als de Nederlandse medewerkers van gedachten te wisselen. Bezoekers van deze persbijeenkomst ontvangen een uitgebreide informatiemap.

Wij nodigen persmedewerkers van harte uit aanwezig te zijn, maar vragen wel om u tevoren even aan te melden via (caroline@prosoft.nl) in verband met het beschikbare aantal persmappen. U ontvangt dan ook een routebeschrijving naar het schip Norderney.

Caroline toen en nu
Radio Caroline begon in de jaren '60 als zeezender, waarvan er zeker in die tijd nogal wat waren. Toen de Engelse regering via wetgeving in 1967 de zeezenders het zwijgen oplegde zette Caroline haar programma's voort vanuit Nederland. In 1974 kwam er ook een einde aan deze 'legale illegaliteit' maar niettemin bleef Caroline - zij het met tussenpozen - op zee voortbestaan. Daaraan kwam pas in 1990 een einde; met een marineactie werd het schip ontdaan van alles wat nodig was om uitzendingen te maken.

Sindsdien is Caroline in Engeland een legaal radiostation dat in de weekends uitzendt via de Astra-satelliet. De programma's worden gemaakt in een studio in Maidstone. Het zendschip Ross Revenge ligt inmiddels weer volledig operationeel in een haven en wordt ingezet bij evenementen.

De Nederlandse vestiging
Sinds ongeveer 2 jaar heeft Caroline een vestiging in Nederland: Caroline Support Netherlands. De Nederlandse organisatie vertegenwoordigt het station op het Europese vasteland en houdt zich onder andere bezig met reclamebemiddeling, public relations en binnenkort ook met de realisatie van programma's die via internetradio worden uitgezonden.

Populairiteit
Radio Caroline mag zich nog steeds verheugen in een grote groep trouwe luisteraars, die overigens de laatste jaren weer sterk in aantal groeit. Het radiostation heeft altijd popmuziek gedraaid zonder concessies: niet de gebruikelijke deuntjes, maar kwalitatieve nummers die je niet vaak op de radio hoort. Caroline noemt zich dan ook al jaren 'Europe's first and only album-track station' en wil die naam graag houden. De doelgroep is luisteraars van 30 tot 55 jaar in alle geledingen van de bevolking, doorgaans hebben zij een aardig bestedingsbudget en vormen daarom voor adverteerders een aantrekkelijke groep.

Caroline in de toekomst
Radio Caroline wil terug naar oude tijden: 24 uur per dag 7 dagen in de week goede muziek uitzenden. Met ingang van 19 augustus wordt dat dus bereikt als internet-radiostation. In de weekends zijn de programma's te beluisteren die ook via de satelliet worden uitgezonden en op de overige dagen wordt dit vanuit de Nederlandse studio aangevuld. Het is de bedoeling om het signaal in de toekomst ook via etherfrequenties en eventueel kabelnetten te verspreiden.

Meer informatie
Meer informatie kunt u inwinnen via onze webside www.radio-caroline.nl, te e-mailen naar (caroline@prosoft.nl) of te bellen of te schrijven naar Postbus
225,

8860 AE Harlingen, telefoon: 06 - 28580161 (Sietse Brouwer) of 06 - 10188078 (Herry Kuipers)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie