Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over OM in strafzaak burgemeester Beuningen

Datum nieuwsfeit: 19-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Vragen Kant 9 juni, Aanhangsel Handelingen nr. 1486, Vergaderjaar
1999-2000-08-23 Lancet 19 augustus jl.


2990014930

Vragen van het lid Dittrich (D66) aan de minister van Justitie over de wijze, waarop het Openbaar Ministerie in de strafzaak tegen de burgemeester van Beuningen opereert. (Ingezonden 23 augustus 2000)


1

Hoe beoordeelt u het College van Procureurs-Generaal de overweging in de beschikking van het Gerechtshof te Arnhem (B 00/067) van 29 juni
2000, waarin het Gerechtshof vooropstelt dat niet alleen de burgemeester van Beuningen, maar mogelijk ook anderen, zoals de betrokken twee officieren van justitie, niet correct zijn opgetreden in deze zaak?


2

Sluit u zich bij die beoordeling aan?


3

Deelt u de mening dat het Openbaar Ministerie in het arrondissement Arnhem vanwege de voorgeschiedenis en de wijze van behandeling van deze zaak de schijn tegen zich heeft dat het op een juiste manier de strafzaak tegen de burgemeester van Beuningen kan voortzetten? Zo neen, waarom niet?


4

Bent u bereid via het College van Procureurs-Generaal te bevorderen dat een officier van justitie van buiten het arrondissement Arnhem als plaatsvervanger de strafzaak zal behandelen?


5

Bent u bereid de Kamer te informeren over de uitslag van het Rijksrecherche-onderzoek in deze zaak? Worden er stappen tegen de betrokken ambtenaren genomen en zo ja, welke?

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie