Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 19-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van zaterdag
12:25 zaterdag 19 augustus 2000

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Onder invloed van

EMMEN. Op de Varenkamp in Emmen hield de politie vrijdagavond een 28 jr. man uit die plaats aan. De man bestuurde onder invloed van het gebruik van drugs een auto. Nadat hij uit zijn auto was gestapt koste het hem moeite om te blijven staan. Op het politiebureau nam een arts een bloedproef. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

ASSEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 22 jr. man uit Ommen aangehouden op de Rolderstraat in Assen. Hij bestuurde daar een auto terwijl hij gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,9 promille.

HOOGHALEN/ASSEN. Op het Laaghalerveen in Hooghalen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 49 jr. automobilist uit Nijverdal aan. De politie kon vanaf de Haarweg in Assen het spoor van de auto volgen. Een band was namelijk van een velg gelopen. Aan het krasspoor wat de auto veroorzaakte kon de politie zien dat de man zeer slingerend was verder gereden. Op het Laaghalerveen trof de politie de auto aan. Deze stond toen stil en de bestuurder hing over het stuur. Uit de ademanalyse die op het politiebureau in Assen werd uitgevoerd bleek dat de man een alcoholgehalte had van meer dan 1,3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Toen hij op vrije voeten werd gesteld begon hij zich erg vervelend te gedragen. Hij bedreigde politiemensen en even later trok hij voor het politiebureau al zijn kleren uit en verwelkomde het vroege Assense publiek in Adamstenue. Hierop werd hij opnieuw aangehouden en ingesloten. Hij zal in de loop van de dag worden verhoord en dan opnieuw in vrijheid worden gesteld.


*
Inbraken

COEVORDEN. Vrijdag werd er op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Veenschapsweg in Coevorden. Men drong de woning binnen via een opengebroken raam. Uit de woning werden wat sieraden en een hoeveelheid kleingeld gestolen.

NOORD SLEEN. Ook werd er vrijdag op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Odoornerweg in Noord Sleen. Ook bij deze woning werd een raam geforceerd. Het is nog niet bekend wat uit deze woning is gestolen.

ASSEN. Waarschijnlijk vrijdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Dr. A. Kuyperstraat in Assen. Men kwam binnen door een deur open te breken. Er wordt niets vermist. Mogelijk dat de inbreker gestoord is door een voorbijganger of buurman.


*
Stenendieven

WOLVEGA/RODEN. Een 28 jr. man uit Roden en zijn 21 jr. vriendin uit dezelfde plaats, stalen vrijdagmiddag zes sierkeien bij een bedrijf in Wolvega. Getuigen zagen dit en noteerden het kenteken. De politie trof de auto aan voor de woning van de eigenaar in Roden. In de tuin lagen toen al de sierkeien. Het stel bekende direct de stenen gestolen te hebben. In hun huis nam de politie een verklaring op waarna de stenendieven zelf de stenen terug bracht naar Wolvega.


*
Illegaal branden

TWEEDE EXLOERMOND. De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen een 47 jr. boer uit Tweede Exloermond. Vrijdagavond verbrandde hij in een wijk aan het Noorderdiep in zijn woonplaats een grote hoeveelheid PVC buizen. Surveillerende politieagenten ontdekten de brand door de enorme zwarte rookpluim die opsteeg van de brandhaard. Naast de brandende rotzooi lag nog een bult van ongeveer 10 kubieke meter PVC wat waarschijnlijk ook nog opgebrand had moeten worden. De brandweer bluste de brand.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie