Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking eerste vervoerskortingskaart voor Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 19-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven


Persbericht: 17 augustus 2000, no. 51

In Meerhoven en De Polders

Vervoer op maat met de Meerhoven pionierskaart
Op zaterdag 19 augustus a.s., om 10.30 uur, reiken wethouder R. Bun en zijn Veldhovense collega R. van der Werf de eerste Meerhoven Pionierskaart uit op een voor deze gelegenheid feestelijke aangeklede lokatie aan het Zandrijk in Meerhoven. Met de gratis Meerhoven Pionierskaart kunnen bewoners van de nieuwbouwwijken Meerhoven in Eindhoven en De Polders in Veldhoven en werknemers van bedrijventerreinen in de directe omgeving van Eindhoven Airport tot juni 2003 voordeliger gebruik maken van de taxi(bus), de bus, een autodate en de fietsenstalling.

De Meerhoven Pionierskaart is een gezamenlijk project van de gemeente Eindhoven, de gemeente Veldhoven, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Met dit project wil de overheid nagaan of vervoersvoorzieningen in nieuwbouwwijken beter op de vraag van bewoners en werknemers kunnen worden afgestemd door hen rechtsreeks een subsidie te verstrekken. Daarnaast wil de overheid met dit project bewoners en werknemers een alternatief bieden voor de auto.

Hoe werkt de Meerhoven Pionierskaart
De Meerhoven Pionierskaart is een chipkaart ter waarde van fl. 2.000,- per jaar. Met deze chipkaart kunnen de gebruikers voordeliger en soms zelfs gratis gebruik maken van taxi's, deeltaxis, de bus of een fietsenstalling. Bovendien geeft de Pionierskaart korting op een autodate-abonnement. Gebruikers betalen hun eigen bijdragen contant en schrijven het voordeel, dat de Pionierskaart geeft, automatisch af via hun chipkaart. De Pionierskaart is het gehele jaar geldig binnen een afgebakend gebied met daarin onder andere Eindhoven Centrum (met het centrale NS-Station en busstation Neckerspoel), het Catharinaziekenhuis, het St. Josephziekenhuis, het Winkelcentrum Woensel en het City-centrum in Veldhoven. De kaart is bedoeld voor iedereen die staat ingeschreven als bewoner van Meerhoven of De Polders en voor werknemers die werkzaam zijn op een van de bedrijventerreinen in de directe omgeving van Eindhoven Airport (De Polders, Noordrand, Flight Forum of Eindhoven Airport). Leeftijd speelt geen rol: de kaart is er voor iedereen dus ook voor thuiswonende kinderen. Waar is de Meerhoven Pionierskaart verkrijgbaar Bewoners en werknemers kunnen de pionierskaart tegen betaling van een borg van fl. 30,- ophalen bij de Pionierskaart Infobus. Deze bus stopt van dinsdag tot en met zaterdag op vaste halteplaatsen in Meerhoven, De Polders en Eindhoven Airport. Deze halteplaatsen zijn: dinsdag van 15.00 tot 19.00 uur, De Polders, Burcht (voorbij afslag Poort);
woensdag van 15.00 tot 19.00 uur, Meerhoven, kruising Zandpad en Zanddreef,
donderdag van 15.00 tot 19.00 uur, Eindhoven Airport, parkeerplaats European Business Center;
vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur, De Polders, Burcht (voorbij afslag Poort);
zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur, Meerhoven, Kruising Zanddreef en Zandpad.

Bij het afhalen van de kaart krijgen de toekomstige gebruikers informatie over de deelnemende vervoersbedrijven, de fietsenstallingen en over de tarieven. De borg krijgen de gebruikers weer terug als zij hun kaart inleveren. De Meerhoven Pionierskaart biedt niet alleen voordeliger vervoer. De kaart geeft ook, via een bijgevoegd couponboekje, kortingen op theaters, recreatiecentra en sportaccommodaties, zoals zwembaden en ijsbanen.

Voor meer informatie over de Pionierskaart kunt u vanaf maandag 21 augustus bellen naar het gratis informatienummer Pionierskaart 08000231353 of informatie opvragen via www.pionierskaart.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie