Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Utrecht stad, 12.00 uur

Datum nieuwsfeit: 20-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Utrecht: Utrecht 20-08-2000
Persberichten district Utrecht stad, 12.00 uur

Schade aan woning door brand

UTRECHT Op zaterdagochtend, omstreeks vier uur, ontstond er brand in een mobiel toilet die stond op de Otterstraat. Naast het toilet lag een grote hoeveelheid afval die vervolgens ook vlam vatte.

De vlammen sloegen tegen de gevel van een nabij gelegen woning waardoor gevaar ontstond voor de bewoners van dit pand.

Uit voorzorg werden de bewoners uit de woning gehaald en de brandweer bluste de brand. Deze kon echter niet voorkomen dat een aantal ruiten door de grote hitte sprongen. Nadat de brand was geblust konden de bewoners hun woning weer in. Vermoedelijk is de brand aangestoken. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden met slok op

UTRECHT - Op zaterdagochtend, omstreeks zeven uur, werd een 47-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden op de Amsterdamsestraatweg omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol in zijn auto reed.

De 47-jarige kon kennelijk zijn voertuig niet onder controle houden en botste vervolgens tegen een geparkeerd staand voertuig.

De politie werd gewaarschuwd en constateerde dat de man licht gewond was geraakt aan rug en gezicht en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Verder onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken

Omdat de man niet in staat was om te blazen werd er bij hem bloed afgenomen te kunnen meten of man te veel alcohol had gedronken. (uitslag later).

Beide voertuigen raakten beschadigd en moesten worden afgesleept.

UTRECHT In de vroege zondagochtend werd een 45-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden op de Amsterdamseweg vanwege het rijden onder invloed.

Een taxichauffeur tipte de politie over het feit dat de 45-jarige slingerend over de weg reed.

De man werd vervolgens gecontroleerd en hij blies op het bureau 1.70 promille. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en kon tevens zijn auto achterlaten.

Jongens schieten met luchtbuks

UTRECHT Op zondagochtend werden twee jongens uit Utrecht,in de leeftijd van 15 en 16 jaar, aangehouden op de Breedstraat nadat ze een passant hadden beschoten met een luchtbuks.

De passant (geg.onb.) fietste door de Bakkerstraat en voelde een harde tik tegen zijn rug. Hij keek vervolgens om en zag twee jongens met een luchtdruk pistool hard wegrennen.

De passant sprak vervolgens twee agenten aan over dit voorval. Deze stelde een onderzoek in en door een goed signalement trof de politie het duo aan op de Breedstraat met het pistool en de kogeltjes.

De jongens werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De passant liep geen letsel op.

Man aangehouden na belediging

UTRECHT Op zaterdagavond werd een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden op de Vredenburg nadat hij een agent had beledigd.

Even daarvoor zagen agenten dat de vader van de 21-jarige, een poging ondernam om tegen een politieauto aan te plassen. De agenten spraken de man hierop aan en zijn 21-jarige zoon bemoeide zich hinderlijk bij dit gesprek.

Deze bemoeienis uitte zich onder andere door het beledigen van de agenten. Hierop werd 21-jarige aangehouden en ingesloten voor verhoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie