Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bas Schothorst beroofd van podiumplaats in Formule Ford

Datum nieuwsfeit: 20-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bas Schothorst beroofd van podiumplaats

Assen, 20 augustus 2000 - De race van de Formule Ford op het TT Circuit Assen had een podiumplaats voor Bas Schothorst moeten opleveren. De jonge coureur werd echter in de slotfase van de race van de baan gereden. Michel Florie scoorde uiteindelijk het beste van de Van Kalmthout-rijders in de A-klasse met een vijfde plaats. Marijn van Kalmthout eindigde als tweede in de First Division.

De tijdtrainingen verliepen niet geheel naar wens voor de rijders van Van Kalmthout Racing. Bas Schothorst kwalificeerde zich als vijfde. "In de race presteer ik eigenlijk altijd beter, dus ik verwacht mij wel enkele plaatsen naar voren te kunnen vechten", aldus de 21-jarige coureur. Routinier Michel Florie startte vanaf de vierde startrij. "Ik heb problemen gehad met het vinden van een goede afstelling, in de tweede training bleek ik op het goede spoor te zitten." De 16-jarige Marc Wortelboer zette in de training de vijftiende tijd, Marijn van Kalmthout reed de tweede tijd in de klasse First Division voor auto's van twee jaar en ouder (zeventiende tijd algemeen) "Mijn motor levert niet voldoende vermogen", klaagde de leider in de tussenstand van het NK.

In de race vocht Bas Schothorst zich vlug naar de derde plaats. Met nog één ronde te gaan leek een podiumplaats binnen. "Op dat moment werd ik door Geoffrey Horion van de baan getikt. Ik ben hier echt doodziek van", aldus de coureur die voor de race nog derde stond in de strijd om de Beneluxtitel. "Deze positie heb ik behouden, maar ik verlies op deze manier natuurlijk wel de aansluiting in het klassement."
Michel Florie zag als vijfde de finishvlag. "In de beginfase werd ik opgehouden door Ferdinand Kool en Mathieu Lesenne voor mij. Toen ik ze na enkele ronden voorbij was, was mijn achterstand op de koplopers te groot om nog goed te maken. Ik ben, gezien mijn trainingsresultaat, tevreden met dit resultaat"
Marc Wortelboer klom in de race op naar de tiende plaats. "Ik heb me lekker naar voren gevochten", vertelde hij tevreden. "Ik reed een fractie van een seconde achter de rijders voor mij, als de race een ronde langer had geduurd was ik achtste geworden."
Marijn van Kalmthout, die ieder moment voor de tweede keer vader kan worden, eindigde als tweede in de First Division (vijftiende algemeen). "Tegen de winnaar Stefan de Groot kan ik momenteel absoluut niet op", meende hij. "Mijn tweede plaats in de race kwam echter geen moment in gevaar."

Uitslag: 1.Mike den Tandt, 2, Robert Doornbos, 3. Geoffrey Horion, 5. Michel Florie, 10. Marc Wortelboer, 15. Marijn van Kalmthout (2e First Division), 25. Bas Schothorst.

Stand:

NK: 1.Patrick Koel 91, 2.Mike den Tandt 73, 3. Ferdinand Kool 62, 4. Michel Florie 54, 6. Bas Schothorst 48, 9.Marc Wortelboer 44

NK First Division: 1. Marijn van Kalmthout 92, 2. Stefan de Groot 88.

Benelux: 1.Den Tandt 85, 2. Koel 84, 3. Schothorst 60, 7. Florie 38, 13.Wortelboer 16.

Benelux First Division: 1.De Groot 100, 2. Van Kalmthout 94.

Voor meer informatie: Marijn van Kalmthout, telefoon (06) 53 28 0460

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie