Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 20-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van zondag
17:14 zondag 20 augustus 2000

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Doorrijder aangehouden

EMMEN. De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag, in zijn woning in Emmen, een 19 jr. jongeman aangehouden. De jongeman was op de Statenweg in Emmen met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst. De auto werd daarbij zwaar beschadigd. De jongeman verdween te voet. Via het kenteken van de auto kon de politie hem opsporen. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs, de auto is niet verzekerd en heeft geen geldige APK. Omdat de jongeman ook gedronken had werd een ademanalyse genomen. Hieruit kwam een alcoholgehalte naar voren van ruim 1 promille.


*
Bromfietster onder invloed

EEXT. Een 34 jr. vrouw uit Eexterveenschekanaal raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond bij een eenzijdig ongeval op de Vijzelweg in Eext. Op de kruising van deze weg met de Heiakkers vloog de vrouw uit de bocht en kwam te vallen. Met lichte verwondingen werd zij overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat ze gedronken had nam een arts op verzoek van de politie een bloedproef.


*
Autodief aangehouden.

EMMEN/BEILEN. Een 19 jr. jongen uit Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woonplaats aangehouden door de politie. Hij reed in een auto die hij eerder die nacht gestolen had in Beilen. Toen de politie op de Nijbracht in Emmen de auto aan een controle wilde onderwerpen ging de bestuurder er als een haas vandoor. Een stopteken van de politie werd genegeerd. De vlucht eindigde op een fietspad vlak bij de Bargermeerweg. Hier moest hij de auto noodgedwongen achterlaten en vluchtte te voet verder. Ook dit mocht niet baten want even later pakte de politie hem alsnog. De jongen is niet in het bezit van een rijbewijs. Hij verklaarde na een avondje stappen terecht te zijn gekomen in Beilen. Omdat hij geen vervoer had klom hij via een raam in een woning aan de Grote Drift. Hij stal de sleutels van de auto van de bewoner en reed hiermee naar Emmen. Hij had echter de pech dat de politie hem wilde controleren. Na verhoor is de jongeman op vrije voeten gesteld.


*
Inbraken

EELDERWOLDE. Tussen zaterdagmiddag en zondagmorgen werd er ingebroken in een woonboerderij aan de Madijk in Eelderwolde. Om binnen te kunnen komen werd een raam vernield. De dief nam meerdere Cds en wat gereedschap mee.

PATERSWOLDE. Uit een flatwoning aan de Hoofdweg in Paterswolde is in de nacht van zaterdag op zondag geld gestolen. Men kwam binnen door een deur te forceren.


*
Dieven aangehouden

HOOGEVEEN. De politie heeft zaterdagmorgen op de Hoofdstraat in Hoogeveen een 21 jr. man uit die plaats aangehouden. De man had zaterdagmorgen tegen 05.00 uur, uit een winkel aan het Schutsplein in Hoogeveen, twee radiootjes met een gezamenlijke waarde van ongeveer f. 300,- gestolen. Hiervoor had hij met een stuk steen een gat in de etalageruit geslagen. De man kon ontkomen maar een getuige gaf een goed signalement. In de loop van de ochtend veroorzaakte de man in beschonken toestand overlast op de Hoofdstraat. De gewaarschuwde politie zag dat de man precies voldeed aan het signalement van de dief. Toen de politie bovendien zag dat er in een plastic zak die de man bij zich had twee radiootjes zaten werd hij aangehouden. Hij bekende de diefstal en werd na verhoor op vrije voeten gesteld.

RUINEN. De eigenaar van een benzinestation in Ruinen heeft zaterdagmiddag met hulp van wat omstanders een 22 jr. man uit Amsterdam aangehouden die kort daarvoor een autoradio had gestolen. De man zag in een onbewaakt ogenblik kans de radio uit het benzinestation te stelen. Hij reed hierna weg op een bromfiets. De eigenaar zette met een klant de achtervolging in. Ze kregen de dief uiteindelijk te pakken waarna deze werd overgedragen aan de politie.


*
Van moeder op dochter

RODEN. Een 40 jr. vrouw uit Roden en haar 16 jr. dochter werden zaterdagmiddag in een winkel aan de Heerestraat in die plaats betrapt op winkeldiefstal. Bij het verlaten van de winkel ging een alarm in werking. De bedrijfsleider kreeg de jongste van de vrouwen te pakken waarna de oudere ook terugkwam. De vrouwen hadden voor ongeveer f. 200,- aan spullen meegenomen zonder deze te betalen. Na verhoor op het politiebureau werden ze in vrijheid gesteld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie