Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wevers rijdt naar derde plaats in West Brabant Rally.

Datum nieuwsfeit: 20-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rallysport.nl


Wevers rijdt naar derde plaats in West Brabant Rally.

Tijdens de rally rond het Brabantse Roosendaal heeft het Overijsselse team van Erik Wevers uit Markelo en Gert Kamphuis uit Nijverdal met succes de derde plaats in het algemene klassement weten te realiseren. Zij haalden met de opvallend rode Toyota Celica GT4 12 punten voor het kampioenschap binnen.

Er werd een spannende strijd geleverd in de top tijdens de BHV Expo Groep West Brabant Rally. Het was te verwachten, want de plaatsen zouden na deze voorlaatste rally van het seizoen 2000 al vergeven kunnen zijn. Ook de equipe Wevers/Kamphuis wilde haar kans op een derde plaats zo groot mogelijk maken. Al snel werd duidelijk dat een gevecht met Theunissen en Breijer buiten hun bereik lag. De twee teams liepen met hun WRC's gemiddeld 1 seconde per km uit. Zij sloten vrijdagnacht de eerste etappe als derde met een verschil van 41 sec. af. Theunissen stond met slechts 1 sec. voorsprong op Breijer aan kop.

De zaterdag heeft Eddy van den Hoorn zich naar de vierde plaats omhoog gereden, maar het verschil tussen Wevers en Eddy was te groot voor een onderling gevecht (2 ½ min aan de finish). "Wij reden eigenlijk een eigen wedstrijd, met de twee voorlopers met hun veel competitieverre auto's konden wij ons niet meten en Eddy lag teveel terug om een strijd aan te gaan. We hebben dus maar voor de derde plaats gereden zonder teveel risico's te lopen" volgens een Gert Kamphuis na de wedstrijd. De Toyota heeft zich in het Brabantse goed gehouden alleen de achteruit wilde niet pakken, dit was echter enkel op het serviceterrein even vervelend en bij het terugsteken na een remfoutje kostte het 15 seconden.

In Hellendoorn tijdens de Golden Tulip Rally 22 en 23 september a.s. gaan ze er weer voor, maar wel met het verstand op het dashboard, want de finish halen is ook in Hellendoorn voorwaarde, aangezien zij hun schrapresultaat al tijdens de ELE Rally, waar ze uitgevallen zijn, hebben verbruikt. Na 5 rally's staan Erik Wevers en Gert Kamphuis nu op de vierde plaats achter Johan Deen. Deen heeft echter als enige nog geen schrapresultaat en zou met 6 schrappunten van plaats wisselen met Wevers.

De uitslag van de West Brabant Rally werd uiteindelijk op de laatste klassementsproef bepaald. In hevige hoosbuien, die het zicht slecht maakten en de proeven glad moesten de laatste kilometers afgelegd worden. Breijer stond voor verremde zich en maakte de afstand tussen hem en Theunissen krapper. Een lekke band op de voorlaatste proef deed Breijer de das om en bepaalde de kop aan kop race in het voordeel van Theunissen.

Uitslag van de BHV expo groep rally 2000:


1. Rocco Theunissen Toyota Corolla WRC A8 2u 1.18
2.Mark Breijer Subaru Impreza WRC A8 2u 1.46
3. Erik Wevers Toyota Celica GT4 A8 2u 5.36
4. Eddy van den Hoorn Ford Escort Cosworth A8 2u 8.03
5. Mark Maaskant Mitsubishi Lancer EVO6 N4 2u 8.40
6. Johan Deen Mitsubishi Lancer EVO6 N4 2u 9.01
Stand van het I.N.R.K. na 5 rally's:

zie het originele bestand

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie