Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bolderheij wint West Brabantrally/Fiat Seicento Trofeo

Datum nieuwsfeit: 20-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

West Brabantrally/Fiat Seicento Trofeo

Bolderheij wint en blijft aan kop

Roosendaal 20 augustus 2000 - In de West Brabantrally gingen Roel Fassbender en navigator Bart Hissink lange tijd, overtuigend aan de leiding in het klassement voor de Fiat Seicento Trofeo. Pas aan het begin van de zaterdagavond - van oorsprong bekend als de 'Nacht van Achtmaal' - wist Bolderheij hen van die voorsprong te beroven. Telde de vrijdag vier proeven, op zaterdag hadden de coureurs er nog zestien te gaan. Het was droog en de temperaturen aangenaam. Kortom, perfect rallyweer. Maar bij het aanbreken van de avond nam ook de regen flink toe.

Leider in het Fiat Sceicento Trofeo-klassement Evert Bolderheij maakte vrijdagavond aan het begin van de rally niet bepaald een vliegende start; hij stuitte op een voorganger waar hij maar niet voorbij kwam. Het verschil met Fassbender bedroeg al direct een kleine halve minuut. Het duo Bolhaar en Poortman reed diezelfde avond op de Roosendaalse Borchwerf relatief mooie tijden, zodat de eerste avond werd afgesloten met Fassbender op een, Bolhaar op twee, op de voet gevolgd door Bolderheij met drie seconden verschil. De winnaars van het voorgaande Trofeo-evenement (Hunsruckrally) Marcel Landzaad en Rogier v/d Mispel moesten op de eerste dag vanwege een technisch probleem opgeven.

Zaterdag wist Bolderheij het gat met Fassbender steeds verder dicht te rijden. Op de zeventiende proef bij Rijsbergen nam Bolderheij een voorsprong van 48 seconden, omdat Fassbender even van het parcours afraakte. Proef 20 bij Rijsbergen moest in het donker en bij zware regenval worden verreden. Het was spiegelglad en er werd veel doorgegleden. Roel Fassbender reed hier maar liefst 13 seconden sneller dan Bolderheij. Het bleek niet voldoende voor de eindoverwinning. Ook hun tweede plaatsnotering viel op de valreep in duigen. Fassbender werd immers niet gekwalificeerd omdat hij na de laatste klassementsproef de finish in Roosendaal niet bereikte als gevolg van een aanrijding met louter materiële schade.

Het duo Corné Damen en Ronald Wassink reed een evenwichtige wedstrijd en dat gold ook voor De Vos en Brouwer. Debutant Arjen Heijstek had een kleine tegenslag. Hij raakte op het industrieterrein van Etten-Leur een lantaarnpaal en bleek later nog maar vier versnellingen te kunnen gebruiken. Toch wist hij met navigator Schillemans de rally uit te rijden en belandde op de vijfde positie in de einduitslag. Gerwin Biesheuvel en Renate van Heerde raakte in een greppel, waar ze overigens ook weer uitkwamen. Door de veroorzaakte schade aan de ventilator waren ze alsnog genoodzaakt hun auto aan de kant te zetten.

Uitslag Westbrabant Rally

1. Evert Bolderheij (Amstelveen)/ Arina Reijnen (Aalsmeer) 20 punten 2 uur 24 min.30 sec.

2. Corné Damen (Waspik)/ Ronald Wassink (Lettele) 15 punten 2 29' 25''
3. Eric Bolhaar (Nijkerk)/Wim Poortman (Zevenaar) 12 punten 2 32' 31''
4. Ed de Vos (Leiden) / Eelco Brouwer (Leiden) 10 punten 2 35' 54''
5. Arjen Heijstek (Werkendam)/ Marco Schillemans (Roosendaal) 8 punten 2 53'45''

Roel Fassbender (Schijndel)/ Bart Hissink (Groningen) uitgevallen
Marcel Landzaad (Wychen)/ Rogier v/d Mispel (Driebergen) uitgevallen

Stand Fiat Seicento Trofeo

1. Bolderheij/Reijnen 82 punten

2. Bolhaar/Poortman 66 punten

3. Fassbender/Hissink 60 punten

4/5 De Vos/Brouwer en Damen/Wassink, beiden 48 punten

6. Heijstek 26 punten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie