Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier Nederlandse medailles op EK bankdrukken in Kajaani

Datum nieuwsfeit: 20-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Aan : nieuwsmedia/sportredactie
Betreft : bankdrukken

Nederland behaalt vier medailles op Europees kampioenschap

Zojuist is op Schiphol de Nederlandse ploeg geland die hebben deelgenomen aan de Europese kampioenschappen bankdrukken, een onderdeel van de powerlift-sport, welke het afgelopen weekeinde zijn gehouden in het Finse Kajaani, 500 kilometer ten noorden van de hoofdstad Helsinki. In de bagage namen de Nederlandse deelnemers een gouden en drie bronzen medailles mee terug naar Nederland, een hoeveelheid prijzen waarop op voorhand niet gerekend was. Allereerst haalde beide Nederlandse dames, te weten de Voorschotense Yvonne van der Stoep en de Alkmaarse Brenda van der Meulen een prachtige derde plaats in een sterk bezet deelnemersveld, in de klasse tot 67,5 kg, werd het goud behaald door de Russische Tatyana Danilevich, de zilver was voor de Poolse Izabela Cieslak en het brons voor Yvonne, die daarbij een aantal sterke dames uit onder andere Rusland en Duitsland achter zich wist te houden.
Brenda van der Meulen kwam uit in de klasse tot 90 kg. een altijd zware klasse qua deelneemsters, maar de jeugdige Alkmaarse trok zich hiervan niets aan en de tweede bronzen medaille was een feit, wederom was het goud voor een Russin, te weten Svetlana Paitseva en het zilver voor de Duitse Rita Kistenmacher en zoals eerder gemeld het brons voor Brenda. Op de tweede dag was het de beurt aan de Nederlandse mannen, en deze dag begon heel erg mooi, want in de klasse tot 60 kg. behaalde de Amsterdammer Tagy Parnian goud voor Nederland en wist tevens een nieuw Europees bankdrukrecord te vestigen in deze klasse, namelijk 190,5 kg. Het zilver was weggelegd voor de Zweed Jonas Celin en het brons voor de uit Letland afkomstige Alexander Radzewich.
Nieuwkomer Oege Dijk wist in de klasse tot 75 kg een keurige achtste plaats te bereiken op zijn eerste internationale wedstrijd. In de klasse tot 82,5 kg. wisten bondscoach Piet Legerstee en teammanager Ferry van der Meulen bijna Groesbekenaar Paul Smith tot een uiterste krachtinspanning te krijgen, jammer genoeg werd Paul zijn laatste beurt afgekeurd, anders had Nederland nogmaals een bronzen plak weten te halen, nu moest Paul genoegen nemen met een vierde plaats, al met al een schitterende prestatie. De uit Geleen afkomstige Jack Eikenboom zag tijdens de weging (tot 90 kg) zijn groep steeds groter worden, aangezien een aantal atleten het lichaamsgewicht niet helemaal onder controle hadden en een overstap moesten maken naar een andere gewichtsklasse, toch wist hij een keurige zesde plaats te halen op deze Europese kampioenschappen. Over naar de "zware"jongens, in de klasse tot 110 kg. had Nederland ook een deelnemer, de uit Terneuzen afkomstige Frencel Kastaneer, na een hevige strijd tussen de Zweed Kenneth Mattsson en Frencel werd de strijd beslist in het voordeel van de Zweed met een miniem verschil van 2,5 kg., maar wel een bronzen plak, met een bankdrukbeurt van 255 kg.
Goud was er voor de Hongaar Laszio Meszaros, zilver voor de Zweed Kenneth Mattsson en brons voor Frencel Kastaneer.
Aan het eind van de dag was het de beurt aan good old Piebe Faber, nog herstellende van een zware blessure, wist hij in zijn klasse een schitterende vijfde plaats te behalen en een groot aantal medestrijders achter zich te houden. Al met al, een schitterende prestatie van het gehele Nederlandse team, met als uitschieter de gouden medaille voor Tagy Parnian, de drie bronzen medaille's voor Yvonne van der Stoep, Brenda van der Meulen en Frencel Kastaneer, voeg daarbij de vijfde plaats in het algemeen landenklassement met deelname van 20 verschillende landen, waarin een klein land groot kan zijn.

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftbond
Nicolaas Maeskade 18

2251 XV Voorschoten
tel. 071-5610946
fax. 071-5612222
mobiel 0651-144058
e.mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie