Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen

Datum nieuwsfeit: 21-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen, 09.50 uur
Verbranden tuinafval loopt uit de hand

ABCOUDE Op zondag 20 augustus, omstreeks 11.00 uur, was een 42-jarige man uit Abcoude tuinafval in zijn tuin aan de Gein Noord aan het verbranden. Echter op een gegeven moment laaide het vuur wat harder op dan de man wilde. Het gevolg was dat het vuur oversloeg naar enige coniferen die aan de zijkant van de woning stonden.

Daar bleef het niet bij want vervolgens vlogen er ook enige sparrenbomen in brand. De man trachtte de brand zelf te blussen, maar hij zag al snel in dat dit een heilloze zaak was en belde de brandweer.

De brandweer kwam met twee wagens ter plaatsen en had de brand snel onder controle. De ramen aan de zijgevel van het huis alsmede de dakrand raakten door de brand beschadigd.

Autokraker aangehouden

BREUKELEN Op zondag 20 augustus, omstreeks 20.20 uur, kreeg de politie de melding dat een man een auto op de Brouwerij had opengebroken en daarna was weggelopen.

Een politieman zag de verdachte op de markt tussen auto`s lopen. Op dat moment zag de verdachte de politieman ook en stapte in een personenauto en reed weg.

Andere gewaarschuwde politiemensen wisten de auto op de Bloklaan in Loenen staande te houden. De verdachte, 23 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden. In zijn auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Tevens bemerkten de politiemensen dat de verdachte naar alcohol riekte. Bij het ter plaatse blazen, blies de man een `A`, hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 275 ug/l. (0,75 promille). De man is ingesloten en tegen hem is proces-verbaal voor de autokraak en voor het rijden onder invloed opgemaakt.

Slingerend over de weg

LOENEN AAN DE VECHT Op zondag 20 augustus, omstreeks 22.45 uur, zagen politiemensen een automobilist slingerend over de Provinciale Weg N201 rijden.

Zij controleerden de automobilist. Daarbij constateerden zij dat de man, 73 jaar oud en afkomstig uit Duivendrecht, naar alcohol rook. Bij de blaastest ter plaatse, blies de man een `A`, hetgeen betekent dat de man teveel had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 430 ug/l. (1,1 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie