Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 21-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Maandagmorgen 21 augustus 2000
12:13 maandag 21 augustus 2000

Bert Peters verzorgt deze week de voorlichting tot donderdagmiddag 24 augustus 17.00 uur.
0592 361294 of 0653 23 80 59

Een West, taxichauffeur gewond
Reed vannacht omstreeks 02.30 uur een 19-jarige taxichauffeur uit Veenhuizen met zijn taxi over de Hoofdweg vanuit de richting Haulerwijk in de richting Zevenhuizen. In een bocht kwam hij in de links van de weg gelegen sloot terecht waardoor hij gewond raakte. Met ondermeer een gebroken pols en nek- en rugklachten werd hij naar het WZA overgebracht. Hij kon nog niet worden gehoord maar het vermoeden bestaat dat hoge snelheid een rol heeft gespeeld bij het ongeval.

Pesse, alcobromfietser
Reed vannacht omstreeks 03.20 uur een 18-jarige jongen uit Echten op zijn bromfiets over de Hoorns. Na controle bleek hij een alcoholpromillage van 0,9 te hebben.

Pesse, gewond na ruzie
Twee broers (16 en 18 jr) uit Pesse vielen gisteravond meisjes lastig tijdens de feestweek-activiteiten. Toen een 20-jarige jongen uit Pesse daar wat van zei ontstond er een ruzie waar over en weer klappen vielen. De jongste van de broers stak met een mes waardoor de 20-jarige gewond raakte aan zijn oksel en long. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Bethesda. De beide broers werden later op de avond in hun woning aangehouden.
Later in de nacht ontstond bij de woning van de verdachten een opstootje waarbij een aantal dorpsgenoten betrokken waren. Een auto werd op de zijkant gegooid. De vader van de verdachten sloeg met een ijzeren pijp een 23-jarige man uit Geesbrug op zijn hoofd waardoor deze gewond naar het Bethesda werd overgebracht. De vader werd daarna aangehouden. Nader onderzoek moet duidelijkheid geven over de toedracht.

Assen, diefstal uit autos
Werden op diverse plaatsen weer autos opengebroken. In Assen werd tijdens het Beachvolleybaltoernooi de auto van een 48-jarige Assenaar opengebroken. De auto stond bij de Baggelhuizerplas en weggenomen werd de radio/cd-speler en de trouwring. Aan de Rolderstraat werd de auto van een 31-jarige man uit Haren opengebroken. Een zijruit werd ingeslagen waarna de radardetector werd weggenomen.
Aan de Oude Molenstraat werd de auto van een 18-jarige jongen uit Emmeloord opengebroken. De radio werd weggenomen. Aan de Overcingellaan werd de auto van een man uit Spier opengebroken waarna de radio werd weggenomen.
Aan de Collardslaan werd de auto van een 21-jarige man uit Appelscha opengebroken en de radio weggenomen. De eigenaar heeft een schade van f 2.200,-.
In Meppel werd de radio weggenomen uit de auto van een 27-jarige man. De auto stond aan de Weerdstraat.

Coevorden, alcomobilist zonder rijbewijs
Reed gisteravond een 50-jarige Coevordenaar over de Secr. Bruintjesstraat toen hij gecontroleerd werd. Behalve dat de man geen rijbewijs had bleek hij teveel alcoholhoudende drank gedronken te hebben. Hij had een promillage van 1,4.

Zuidwolde, verkeersongeval met letsel
Reed gistermiddag een 23-jarige man uit Raalte met zijn auto vanaf de N 48 de Industrieweg op. Hij kwam daarbij op het linker weggedeelte en botste daartegen een 28-jarige vrouw uit Oude Willem waardoor beide auto zwaar beschadigd werden. De vrouw werd met buik- en nekklachten naar het bethesdaziekenhuis overgebracht. Later op de avond kon ze het ziekenhuis verlaten.

Klazienaveen, strobrand
Ging gisteravond een stapel van 150 rollen stro a 150 kg in brand op. Het stro lag op een perceel van Scholtenzathe aan de Oude Zwarteweg/Willem Albertsvaart. De schade bedraagt ongeveer f 5.000,- volgens de 33-jarige bedrijfsleider uit Emmen. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Emmen, ongeval met invalidenwagen
Gisteravond reed een vrouw uit Emmen met haar invalidenwagentje tegen een hek aan de Langgrafweg waarbij zij behoorlijk gewond raakte aan haar been. Zij werd per ambulance overgebracht naar het SZE.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie