Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ernst & Young helpt sporters met contact belasting Australië

Datum nieuwsfeit: 21-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Nieuws
Belastingadviseurs & Algemeen
Ernst & Young slaat in navolging van fiscus Australië tenten op in Olympisch dorp

De Australische belastingdienst opent tijdens de komende Zomerspelen in Sydney een tijdelijk kantoor in het Olympisch dorp. Buitenlandse sporters, maar ook (freelance) journalisten en optredende artiesten, kunnen hier direct aangifte doen van hun 'Olympische verdiensten'. Deze week volgde de officiële aankondiging van de warme belangstelling waarmee de fiscale autoriteiten van Australië de Olympische Spelen zullen volgen. Ernst & Young, partner van NOC*NSF, zal de Nederlandse sporters desgevraagd bijstaan in hun contacten met de Australische belastingdienst.

In principe kunnen alle inkomsten die de sporters met hun Olympische prestaties in Sydney verwerven, zelfs als deze in Nederland worden uitbetaald, door de Australische belastingdienst worden belast. Ook voor het Medaille Bonus Plan van NOC*NSF heeft de aanwezigheid van de Australische fiscus gevolgen. De bonus die medaillewinnaars van het Nederlands Olympisch Team ontvangen, is immers niet belastingvrij. De sporters zullen voor de in Australië geheven belasting in Nederland een teruggave kunnen krijgen voor een bedrag dat gelijk is aan de daadwerkelijk in Australië geheven belasting dan wel het bedrag van de in Nederland verschuldigde belasting die aan de medaillebonus kan worden toegerekend.

De sporters kunnen tijdens de Spelen meteen aangifte doen van hun 'Olympische verdiensten' bij een tijdelijk kantoor van de Australische fiscus. Bij vragen over of conflicten met de Australische belastingautoriteiten kunnen de sporters bovendien de hulp inroepen van de 'Dutch Desk' van Ernst & Young in Sydney ? dat doorgaans Nederlandse en Australische bedrijven adviseert over de fiscale aspecten van het zaken doen in beide landen. De Dutch Desk zorgt gedurende de Spelen voor een permanente aanwezigheid van een Nederlandse belastingadviseur ten behoeve van leden van het Nederlands Olympisch Team. Deze (gratis) ondersteuning ter plekke maakt deel uit van de sponsoring van NOC*NSF door Ernst & Young.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Frits Algie van Ernst & Young Belastingadviseurs. Telefonisch is hij te bereiken op: 023 515 93 93.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie