Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlieland in teken van Monument van de Maand

Datum nieuwsfeit: 21-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Vlieland
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Vlieland

September

programma

actueel

Monument van de Maand: Vlieland!

In september zal Vlieland een maand lang in het teken staan van het Monument van de Maand, een project van het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme, wat voor het 15 e jaar georganiseerd wordt.

In 1986 is men begonnen met het Monument van de Maand en de hoofddoelstelling is "het onder de aandacht brengen van het cultureel erfgoed in de provincie Friesland in de breedst mogelijke zin." Per jaar wordt er vier keer een Monument van de Maand georganiseerd, twee in het voorjaar en twee in het najaar.

Gedurende de hele maand zullen er in de weekenden allerlei activiteiten op Vlieland worden georganiseerd, maar ook door de week is er van alles te doen, omdat er in september ook nog veel toeristen op het eiland zijn.

Van elk Monument van de Maand wordt een geïllustreerd boek gemaakt waarin de geschiedenis van het gebied rondom het monument wordt verteld. Zo is er in de loop van de jaren al een behoorlijke documentatiereeks over Friesland ontstaan. Ook in de pers wordt volop aandacht besteed aan het Monument van de Maand. Het verhaal over Vlieland wordt verteld door Bert Huiskes, beheerder van het Tromps Huys, die veel van de historie van Vlieland afweet. Het boekje is vanaf september te koop voor de speciale Monument van de Maandprijs van f 17,50.

Er werken verschillende instanties mee aan dit Monument van de Maand, zoals Rijkswaterstaat,de VVV en de gemeente.

De opening van "het monument van de maand" vindt plaats op vrijdag 1 september om 14.00 uur in de Hervormde Kerk. Speciale gast is Herman Emmink, die een bijzondere band met Vlieland heeft gekregen door de vele vakanties die hij op het eiland heeft doorgebracht. Uiteraard zal ook burgemeester van der Mark een toespraak houden.

Het volledige programma van het monument van de maand en andere wetenswaardigheden treft u elders op deze pagina aan.

programma Vlieland Monument van de Maand

actueel

terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie