Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CARIM krijgt ruim half miljoen gulden Europese subsidie

Datum nieuwsfeit: 21-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PR & Voorlichting

Persbericht 21 augustus 2000
Voor opleiden talentvolle onderzoekers

Hart- en vaatziekten instituut CARIM krijgt ruim half miljoen gulden Europese subsidie

Het instituut voor hart- en vaatziekten CARIM van de Universiteit Maastricht (UM) krijgt van de Europese Unie 560.000 subsidie voor het mede opleiden van 20 jonge en talentvolle onderzoekers.

De subsidie is toegekend in het kader van het Madame Curie Programma, dat beoogt de toegang tot internationaal erkende onderzoekgroepen voor talentvolle onderzoekers te vergroten.

CARIM (Cardiovascular Research Institute Maastricht) ziet in de toekenning van de subsidie een bevestiging dat het hart- en vaatziekten onderzoek aan de UM internationaal hoog staat aangeschreven. Het subsidievoorstel van CARIM ontving een uitzonderlijk hoge score van een panel van internationale experts die door de Europese Unie waren aangezocht om alle aanvragen te beoordelen.

CARIM
CARIM bestaat sinds 1988 als onderzoeksinstituut. In 1992 werd het erkend als onderzoeksschool (de onderzoeksschool Hart- en Vaatziekten). In deze school werkt CARIM samen met het Institute for Cardiovascular Research van de Vrije Universiteit Amsterdam. Internationaal werkt CARIM al meer dan een decennium nauw samen met het in Parijs gevestigde Institut Fédératif de Recherche Circulation Lariboisière (IFRCL).

Terug naar Persberichten

Terug naar Pers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie