Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NAi: Masterclass met de Japanse architect Riken Yamamoto

Datum nieuwsfeit: 21-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Architectuurinstituut


NAi

NAi-persbericht, 27 maart 2000

Masterclass met de Japanse architect Riken Yamamoto

summer masterclass

21 augustus tot en met 1 september 2000

Van 21 augustus tot en met 1 september 2000 vindt in het Nederlands Architectuurinstituut de jaarlijkse Masterclass plaats die gegeven zal worden door de Japanse architect Riken Yamamoto. Binnen de Japanse architectuur valt hij op door zijn sociale bewogenheid en de manier waarop dit in de architectuur tot uiting komt. Een thema dat niet alleen in Japan relevant is, maar ook mondiaal van belang is.

In de loop van de tweede helft van de twintigste eeuw zijn menselijke relaties en gezinssituaties en andere vormen van samen- leven en werken veranderd. Dit vraagt om een nieuwe ruimtelijke opzet. Yamamoto probeert vanuit een sociale analyse tot nieuwe plattegronden te komen. Projecten waarin hij dat tot toe gerealiseerd heeft zijn woningen, scholen en universiteiten.

De komst van Yamamoto naar Rotterdam is een kans om kennis te maken met de werkwijze van de Japanner. Vanaf half april is meer informatie over de wijze van aanmelden te vinden op de site van het NAI: www.nai.nl.Een presentatie van de resultaten van de Masterclass is van 2 september tot en met 17 september 2000 te zien in de Balkonzaal van het NAi. Aansluitend zal in het NAi werk van Riken Yamamoto zelf te zien zijn.


meer informatie Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunt u zich wenden tot de afdeling communicatie van het NAi (Angeli Poulssen, Martine Heijnen, Astrid Karbaat), tel 010-4401271, fax 010-4366975, e-mail: (info@nai.nl).


index persberichten
NAi
Nederlands Architectuurinstituut - Museumpark 25 - 3015 CB Rotterdam tel. 010-4401200 - fax 010-4366975 - (info@nai.nl)
veranderd: dinsdag, 4 april 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie