Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen kijkt uit naar Spa-Francorchamps

Datum nieuwsfeit: 21-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen


21 augustus 2000

Jos kijkt uit naar Spa-Francorchamps

Komend weekend zullen de drie liter V-10's weer galmen in de Belgische Ardennen, en naar verwachting zullen vele Nederlandse en Belgische fans naar Spa-Francorchamps komen om Jos te steunen bij zijn favoriete Grand Prix.
De eerste race werd daar al in 1924 gehouden, en natuurlijk was Spa erbij toen het officiële Formule 1-circus van start ging in 1950. Toen was het stratencircuit nog zo'n 15 kilometer lang met vlak langs het wegdek huizen, bomen, verkeersborden en lantaarnpalen. In 1970 bleek deze baan te gevaarlijk en werd uitgeweken naar Zolder. Dertien jaar later was Spa-Francorchamps weer terug op de kalender, weliswaar drastisch ingekort maar compleet in de geest van het oude circuit. En hoewel het er even op leek dat ze weer zou verdwijnen, kon een tabaksreclameboycot gelukkig weer bijgedraaid worden, zodat we voorlopig nog van dit 'circuit der circuits' mogen genieten. Spa wordt uiteraard het toneel van het voortdurende gevecht tussen McLaren en Ferrari, maar we moeten niet vergeten dat Hill hier een paar jaar geleden Jordan zijn eerste overwinning gaf, en Barrichello in 1994 voor Jordan van pole startte. En Jos Verstappen werd hier in hetzelfde jaar derde. Spa staat garant voor verrassingen. Jos vindt Spa een prachtige baan en ziet het als zijn Grand Prix. Het is natuurlijk vlak bij huis, en hij hoopt dat dit jaar veel fans hem weer komen toejuichen (andere rijders kijken vaak hun ogen uit bij het enthousiasme van Jos' fans en de aantallen waarin ze komen opdagen). De Arrows A21 is volgens Jos een bolide die past bij het karakter van de Belgische baan en hij kijkt vol zelfvertrouwen uit naar de komende Grand Prix. Op het forum van deze site is al een oproep gedaan om allemaal in het oranje naar Spa te gaan; laat je zien! Iedere coureur weet dat een thuisrace hen dat beetje extra kan geven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie