Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersveiligheidscampagne in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 21-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Verkeersveiligheidscampagne
'De scholen zijn weer begonnen',
vanaf maandag 21 augustus a.s.

Op maandag 21 augustus aanstaande gaat in Zoetermeer de jaarlijkse verkeersveiligheidscampagne 'De scholen zijn weer begonnen' van start. Het doel van deze campagne is automobilisten en andere weggebruikers er op te wijzen dat er weer schoolgaande kinderen in het verkeer zijn. De campagne duurt vier weken en is een initiatief van de gemeentelijke Werkgroep Verkeersveiligheid, in samenwerking het Stadsgewest Haaglanden.

Verkeersveiligheid
Ouders maken zich regelmatig zorgen over de verkeersveiligheid van hun kind. Deze bezorgdheid is helaas niet onterecht! In de eerste maanden na de zomervakantie raken veel kinderen betrokken bij een verkeersongeval. Onbekendheid met de nieuwe route naar het voortgezet onderwijs of niet gewend zijn aan het drukke spitsverkeer zijn vaak aanleidingen tot verkeersongevallen met jonge weggebruikers.

Het is daarom belangrijk iedereen weer eens wakker te schudden en te attenderen op de schoolgaande kinderen in het verkeer. Ook automobilisten moeten weer wennen aan de nieuwe verkeersdeelnemers. Het is van belang alle weggebruikers bewust te maken van het eigen verkeersgedrag. Ouders van wie de kinderen naar de brugklas van het voortgezet onderwijs gaan kunnen de route naar de nieuwe school met hun zoon of dochter een aantal malen oefenen alvorens het kind de route zelfstandig gaat rijden.

'De scholen zijn weer begonnen'
Scholen of wijk- en buurtverenigingen die aan de campagne willen meewerken kunnen voor informatie of campagnematerialen, zoals spandoeken e.d., contact opnemen met de heer P. Kops, telefoon (079) 346 9479 of de heer M. Haaring, telefoon (079) 346 9607 van de gemeente Zoetermeer.Gemeente Zoetermeer © August 2000

Last update: 15 August 2000 (12:13)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie