Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO-onderhandelingen Uitzendkrachten mislukt

Datum nieuwsfeit: 21-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienstenbond CNV


CAO-NIEUWS

CAO-onderhandelingen Uitzendkrachten mislukt

De CAO-onderhandelingen voor Uitzendkrachten zijn mislukt. Dat bleek op donderdagavond 17 augustus na de vijftiende bespreking.

Opvallend was dat partijen het eens werden over een nieuw salarissysteem, dat een forse loonsverbetering voor uitzendkrachten betekende. Dit salarissysteem zou dan op 1 januari 2001 worden ingevoerd. Samen met een "uitonderhandelde" 3,9% loonsverhoging per 4 september 2000 zouden uitzendkrachten er goed op vooruit gaan. Dit was nu juist de inzet van de Dienstenbond CNV, uitgaande van ons principe "Gelijk werk voor gelijke beloning". De delegatie van de Dienstenbond CNV vond dit een prima resultaat en een definitief akkoord was grijpbaar. Echter de werkgevers wenste de laagste loonschalen voor meer uitzendkrachten te laten gelden dan de betrokken vakorganisaties. Er was overeenstemming over dat de lage schalen zouden gelden gedurende een vastgestelde periode van maximaal 1,5 jaar voor schoolverlaters, vakantiewerkers, langdurig werklozen (langer dan 1 jaar werkloos) en herintreders. De werkgevers wensten hier echter een vijfde categorie aan toe te voegen; alle uitzendkrachten zonder relevante werkervaring. Tegen deze laatste formulering hebben de vakorganisaties principiële bezwaren. Door dit voorstel wordt elk systeem van functiewaardering en elke toepassing van een salaristabel ontkracht. Bovendien leidt dit voorstel tot grote willekeur omdat de werkgevers wensten dat elke locale vestiging zelf mag bepalen wat relevante werkervaring is. Een nieuw salarissysteem met dergelijke loonschalen heeft weinig zin als een grote groep uitzendkrachten er toch niet voor in aanmerking komt. Zo wordt de bedoeling van het nieuwe salarissysteem helemaal onderuit gehaald. Wij zullen ons beraden op welke wijze wij de werkgevers kunnen overtuigen om alsnog een goed resultaat met elkaar te boeken en natuurlijk is uw steun in deze van groot belang. Voor vragen kunt u contact opnemen met onderhandelaar Rob Vlietman, tel.: 023 - 56 51 052.

Hoofddorp,
21 augustus 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie