Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Utrecht subsidieert projecten lichamelijke handicap

Datum nieuwsfeit: 22-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
22 augustus 2000

PROVINCIE SUBSIDIEERT PROJECTEN GERICHT OP MENSEN MET LICHAMELIJKE HANDICAP

Gedeputeerde Staten hebben besloten om subsidies toe te kennen aan drie projecten die zich richten op mensen met een lichamelijke handicap. Het Moestuinproject van de Stichting Moestuinprojecten krijgt F 50.000,- (reservering), Start Kans krijgt F 34.260,- voor het project visueel gehandicapten en F 54.261,- voor het project auditief gehandicapten. Met ingang van 2000 is een budget van F 200.000,- beschikbaar voor beleid voor mensen met een lichamelijke handicap.

Moestuinproject
Het moestuinproject is gericht op de ontwikkeling van een nieuwe bestemming van de voormalige Utrechtse stadskwekerij, pal ten oosten van Utrecht. De nieuwe bestemming houdt in: de ontwikkeling van een tuinderij voor de biologische teelt van een grote variatie aan vrijwel verdwenen groenten, fruit en kruiden, en een dierhouderij met zeldzame huisdierrassen. Het project ontwikkelt maatschappelijke functies op het gebied van arbeidsintegratie van mensen met een functiebeperking. Het gaat om een maatschappelijke onderneming. Dit houdt in dat de bedrijfsvoering wordt afgestemd op mensen met een arbeidshandicap of functiebeperking. De gelden voor het Moestuinproject worden op dit moment gereserveerd omdat de uiteindelijke subsidietoekenning zal worden gecombineerd met die van de dienst Ruimte en Groen.

Jobcoaching door Start Kans
De projecten van Start Kans Midden Nederland richten zich op het verbeteren van de arbeidsintegratie van werkzoekenden met een visuele of auditieve handicap en het creëren van positieve beeldvorming in het rayon Midden Nederland. Het streven is om binnen de Provincie Utrecht binnen een jaar vijf mensen met een auditieve handicap en vijf mensen met een visuele handicap begeleid door een jobcoach betaald aan het werk te hebben. (Voor informatie: Evelien.ten.Bosch@Provincie-Utrecht.nl, 030 - 258 24 93)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie