Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geluidsoverlast door Amsterdamse horeca neemt niet toe

Datum nieuwsfeit: 22-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
Onderzoek milieudienst: geluidsoverlast door horeca binnenstad neemt niet toe

Onderzoek milieudienst: geluidsoverlast door horeca binnenstad neemt niet toe

De Milieudienst Amsterdam heeft door het NIPO onderzoek laten doen naar geluidsoverlast door de horeca in de Amsterdamse binnenstad. Dit onderzoek is op 21 augustus aangeboden aan de wethouder voor de Economische Zaken en voor Bouwen, Wonen en Economie Binnenstad, Pauline Krikke.

Ondanks een flinke toename van horecagelegenheden in de afgelopen jaren, blijkt de geluidsoverlast niet te zijn toegenomen in de beleving van de ondervraagden. Horecaondernemers blijken goed op de hoogte te zijn van de regels. Uit het onderzoek blijkt verder dat een minderheid (36%) van de ondervraagde omwonenden van horecagelegenheden aangeeft 'wel eens' geluidsoverlast van de horeca te ondervinden. Een groot deel hiervan vindt dat dit bij het wonen in de binnenstad hoort. Zo'n 7% van de bewoners van de binnenstad heeft het afgelopen jaar bij de Milieudienst (via de Milieuklachtentelefoon) of bij de politie geklaagd over geluidsoverlast. Het onderzoek richtte zich niet alleen op de omwonenden van horecagelegenheden, maar ook op horecaondernemers zelf. Circa tweederde van deze ondervraagden vindt de controles door de Milieudienst zinvol en meer dan de helft van de bedrijven zegt het afgelopen jaar gecontroleerd te zijn. De meeste ondernemers vinden het sanctiebeleid te streng. Sinds 1994 heeft de Milieudienst de handhaving geïntensiveerd door extra inzet van mensen en middelen.

Pauline Krikke is samen met de Milieudienst verheugd over de goede resultaten die voor een groot deel worden toegeschreven aan de intensivering van de handhaving en controle. Die intensieve aanpak blijft noodzakelijk, vooral ook omdat in de visie van de wethouder de binnenstad een plaats moet blijven waar wonen, werken en recreëren moet kunnen blijven samengaan. De bestrijding van geluidsoverlast is een belangrijke factor om de binnenstad als goede woon- en werkplek te behouden.

Amsterdam, 21 augustus 2000 Pb-66

Mechtild Rietveld 5522042

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie