Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Information Builders' WebFOCUS zeer gewild

Datum nieuwsfeit: 22-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Information Builders' WebFOCUS zeer gewild

Vraag naar query/reporting-tools voor eindgebruikers groeit

Amsterdam, 21 augustus 2000 - Information Builders, wereldwijd leverancier van I-Business-oplossingen, toont een recordgroei in de markt voor query/reporting-tools voor eindgebruikers. Dit blijkt uit een recent rapport van research- en analysefirma International Data Corporation (IDC). Met name het product WebFOCUS van Information Builders is erg gewild.

Volgens het IDC-rapport groeide de markt voor query/reporting-tools in 1999 wereldwijd met 27,8 procent tot zo'n US $ 1,3 miljard. Information Builders vertoonde een inkomstengroei van 127,8% dankzij haar WebFOCUS-oplossing, een indrukwekkend cijfer in een zeer concurrerende markt. 'Eindgebruikers willen een I-Business-oplossing waarmee ze via het web toegang hebben tot rapportages en analyses van elke bedrijfsinformatiebron, ongeacht het platform,' zegt Norman Manley, directeur Information Builders Nederland en Vice President Northern Europe. 'WebFOCUS voldoet aan deze vraag. We verwachten zelfs een grotere groei in de komende jaren.' Deze verwachting wordt onderschreven door IDC, dat voorspelt dat de query/reporting-markt tegen 2004 US $ 6,9 miljard waard zal zijn.

Oorzaken
De groei wordt veroorzaakt door drie belangrijke factoren. Allereerst brengt het tijdperk van e-Business, intra- and extranets méér eindgebruikers. Daarmee groeit ook de vraag naar query/reporting-oplossingen. Daarnaast zorgen nieuwe kanalen, zoals Wireless Application Protocol (WAP), voor een toenemende vraag naar query/reporting-tools die deze kanalen ondersteunen. Tot slot wordt de groei bevorderd door fusies en acquisities van leveranciers. Deze leiden tot completere pakketten voor tools die toegang verschaffen tot informatie of tot integratie van dergelijke tools in analytische applicaties.

Over Information Builders Information Builders, specialist in I-Business, zorgt ervoor dat bedrijven uiteindelijk volledig transparant - onder andere dankzij webtechnologie - kunnen werken met bedrijfssystemen en -data. Information Builders stelt iedere organisatie in staat om het maximale uit hun informatie te halen, ongeacht de vorm waarin deze is opgeslagen of wordt toegepast, en ongeacht de plaatsen waar deze is opgeslagen en wordt gebruikt. Alle belangrijke trajecten die daarvoor nodig zijn, worden door Information Builders ingevuld. Van het bouwen van cross-platform-applicaties en het optimaliseren en integreren van ERP- en andere standaardsystemen, tot en met complete oplossingen voor Data Warehousing, Enterprise Decision Support en e-Business.

Contactpersonen in Nederland voor Information Builders:

Information Builders:
Maaike Hilbrand
Tel.: +31 (0)20 456 33 68
E-mail: (maaike.hilbrand@ibi.nl)

Loth Associates:
Roos Hunsche
+31 (0)20 575 40 52
E-mail: (roos.hunsche@loth.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie