Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwembad De Dolfijn in Hoogeveen langer gesloten

Datum nieuwsfeit: 22-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen22 augustus 2000

Zwembad De Dolfijn langer gesloten

Zwembad De Dolfijn gaat morgen, woensdag 23 augustus, nog niet open voor het publiek. Deze beslissing heeft het gemeentebestuur genomen na overleg met het Ministerie van VROM en de provincie Drenthe als toezichthouder op de zwembaden. Naar nu blijkt duurt het een week in plaats van een dag voordat er een betrouwbare uitslag is van een nieuw leidingwateronderzoek.

Volgende week maandag, 28 augustus, zijn de resultaten bekend van een onderzoek van gisteren. Vanavond is er een voorlopige uitslag, maar de gemeente wacht op de definitieve uitkomst. Wanneer blijkt dat de waterleidingen van het zwembad inderdaad legionellavrij zijn, gaat het zwembad volgende week dinsdag weer open. Voor de duidelijkheid en omdat er in deze periode weinig bezoek is, blijft het bad tot die dag gesloten, al vormt zwemmen op zich geen risico.

De firma Kalsbeek heeft de afgelopen dagen alle waterleidingen van het zwembad doorgespoeld en gedesinfecteerd. Naar alle verwachting zijn de problemen met de legionella hierdoor opgelost.

Onderzoekscommissie

B&W zijn akkoord met de benoeming van de onderzoekscommissie en de onderzoeksopdracht. De leden van de onderzoekscommissie zijn de heer mr. drs. A.J.G. Reinders, voorzitter van de commissie bezwaar & beroep, de heer L. Steyn, directeur NV Sport, Recreatie en Onderwijsvoorzieningen uit Amersfoort, de heer D. van Westen, manager zwembadzaken van de genoemde NV en ambtelijk secretaris de heer F. van der Meulen van de gemeente Hoogeveen.

Het onderzoek richt zich op de totale gang van zaken rond de legionellabesmetting en de rol van de bedrijfsleider hierin. De commissie zal uiterlijk 6 september a.s. het onderzoek afronden.

Tijdelijke bedrijfsleider

B&W heeft een tijdelijke bedrijfsleider aangesteld in het zwembad, afkomstig van Sport Fondsen Nederland, een organisatie gespecialiseerd in zwembadzaken. De tijdelijke bedrijfsleider zal in ieder geval tot de afronding van het onderzoeksrapport de dagelijkse leiding in het zwembad op zich nemen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie