Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-08-2000 Politieberichten van 22/8 (13.00 uur) t/m 23/8 (07.00 uur)

Heerenveen: diefstal schaftkeet
Afgelopen week werd vanaf het parkeerterrein bij het Abe Lenstrastadion een schaftkeet weggenomen. Het betrof hier een schaftkeet van het merk `De Zeeuw`. De keet is eigendom van een bedrijf uit Drachten. Een 35-jarige inwoner uit Oudega(Sm) heeft namens het bedrijf aangifte gedaan.

Damwoude: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 14.30 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij de C1000 aan de Molenweg in Damwoude. De eigenaar van de winkel, een 30-jarige inwoner uit Damwoude had gezien dat een man verschillende malen de winkel in en uit was gelopen. Op een gegeven moment stond de man buiten de winkel met een doos in zijn handen en liep hij weg in de richting van de Bakkersweg. De eigenaar van de winkel is de man nagelopen. Plotseling kwam de man de eigenaar weer tegemoet lopen zonder doos. Door een 37-jarige inwoonster uit Damwoude werd de eigenaar erop attent gemaakt dat de man de doos had neergezet in een tuin aan de Bakkersweg. Onder een paar struiken werd de doos op de opgegeven plaats aangetroffen. In de doos zaten 14 sloffen sigaretten en 4 sloffen shag. De weggelopen man, een 30-jarige inwoner uit Workum, werd door de eigenaar iets verderop aangehouden en overgedragen aan de politie. De man ontkende de diefstal te hebben gepleegd. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Sneek: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 16.00 uur hadden getuigen gezien dat twee mannen een tas hadden weggegooid met daarin een paar schoenen, twee rechterschoenen, een flesje Eau de toilette en een GSM. Aan de hand van het opgegeven signalement konden de twee verdachten even later worden aangehouden op het Leeuwenburg. De verdachte, 35 en 25 jaar oud, beiden uit Sneek, werden overgebracht naar het bureau. In de fouillering van de oudste werd een GSM aangetroffen, die afging toen hij werd gefouilleerd. Toen de politieman de telefoon aannam, werd hij uitgescholden en werd hem te verstaan gegeven deze telefoon direct terug te brengen. Het bleek dat deze telefoon met oplader in de loop van de middag was weggenomen uit een bestelauto, die geparkeerd stond in de Kleine Kerkstraat in Sneek. De eigenaar van de GSM, een 24-jarige inwoner uit Reahus belde op toen de politie de telefoon aannam en hij werd daarop uitgenodigd om aangifte te doen. Het bleek dat de aangetroffen schoenen waren weggenomen bij Scapino aan de Kruizebroederstraat. Een 33-jarige inwoner uit Sneek deed namens Scapino aangifte van diefstal. Tevens waren de verdachten ieder nog in het bezit van een plastic tas met daarin een linker en een rechterschoen. Deze waren waarschijnlijk gestolen bij Bristol. De beide verdachten zijn ingesloten.

Kornwerderzand: aanrijding met gewonden
Dinsdag omstreeks 15.00 uur reed een 40-jarige bestuurder van een bestelauto over de Afsluitdijk, komende uit de richting Friesland en gaande in de richting Noord Holland. De bestuurder afkomstig uit Krimpen aan den IJssel haalde een aantal voor hem rijdende auto`s in en raakte toen door nog onverklaarbare wijze de macht over het stuur kwijt. Met de auto sloeg hij verschillende malen over de kop en kwam op het fietspad tegen een aldaar fietsende vrouw, een 49-jarige inwoonster uit Zaltbommel terecht. Haar man, die met haar fietste, werd niet gewond. Wel liepen beide fietsen schade op. De vrouw raakte gewond evenals de bestuurder van de bestelauto. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De bestelauto werd totaal vernield.

Drachten: fietsendief aangehouden
Dinsdag omstreeks 18.55 uur werd op het Raadhuisplein een 28-jarige inwoner uit Surhuisterveen aangehouden. De man had kort daarvoor geprobeerd een fiets te stelen, die op het Raadhuisplein stond. De desbetreffende damesfiets stond afgesloten geparkeerd. De verdachte forceerde het slot en toen hij zag dat hij betrapt was, deed hij net alsof. De man overgebracht naar het bureau. De eigenaresse van de fiets, een 75-jarige inwoonster uit Drachten, deed aangifte. Op het bureau bleek dat er ook nog een niet onherroepelijk vonnis aan de verdachte moest worden betekend. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Joure: lokaalvredebreuk
Dinsdag omstreeks 20.00 uur wilde een 23-jarige inwoner uit Joure het politiebureau in zijn woonplaats niet verlaten. De man was naar het bureau gekomen daar hij de neiging in zich voelde opkomen, dat hij iemand zou gaan mishandelen. Er werd op de man ingepraat en hem werd hulp geboden. Ook de huisarts wilde de man helpen, doch hij wilde nergens van weten. Wilde nergens ondergebracht worden. Daar hij niet op het bureau kon blijven werd hem verzocht dit te verlaten. Hieraan werd door hem geen gevolg gegeven. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau in Heerenveen, alwaar hij is ingesloten.

Wolvega: snelkraak
Dinsdag omstreeks 20.55 uur kwam er een melding dat er een snelkraak bezig zou zijn bij juwelier Steensma aan de Van Harenstraat. Het bleek dat een raam van de juwelierszaak was ingeslagen en dat door het ontstane gat een tableau met trouwringen was weggenomen. De eigenaar, een 27-jarige inwoner uit Wolvega, hoorde op een geven moment gebonk en is direct naar beneden gegaan en zag toen dat een onbekende man de ruit van zijn winkel insloeg. Bij de man stond nog een tweede man en beiden zijn weggerend toen ze de juwelier aan zagen komen. Ze renden weg in de richting van de Dreeslaan. Op de Lindenoord stond een donkerkleurig personenauto, vermoedelijk een Peugeot 205, waarin de mannen zijn gestapt. In deze auto zat de bestuurder en nadat de mannen waren ingestapt, reed de auto met hoge snelheid weg in de richting Emmeloord. De juwelier is samen met een getuige nog achter de auto aangereden, doch deze werd niet meer aangetroffen. De hoogte van de schade is op dit moment nog niet bekend. De juwelier heeft aangifte gedaan.

IJlst: inbraak woning
Dinsdag tussen 18.45 en 20.15 uur werd ingebroken ineen woning aan de W.M. Oppedijkstraat. Een raam van de keuken aan de achterzijde van de woning was opengebroken. Van de tafel in de woonkamer werd een portemonnee weggenomen, met daarin kleingeld, een identiteitskaart, een bankpasje en een voetbalpas van VV Heerenveen. De eigenaar, een 25-jarige inwoner uit IJlst, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.05 uur werd op de Jelsumerstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 23-jarige inwoner uit Veenwouden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 410 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Lemmer: poging inbraak
Woensdag omstreeks 02.30 uur kwam er een melding binnen dat twee mannen hadden gepoogd in te breken bij het VVV-kantoor aan de Nieuwburen. De mannen waren daarbij betrapt door een 55-jarige inwoner uit de Lemmer. Bij het VVV-kantoor bleek dat men de glaslatten van een raam reeds verwijderd had. Aan de hand van het opgegeven signalement konden op de Lijnbaan de twee mannen worden aangehouden. De mannen, een 32-jarige inwoner uit Arnhem en een 26-jarige inwoner uit Leeuwarden, zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Sneek: caravanbrand
Woensdag omstreeks 02.10 uur kwam er een melding binnen van een caravanbrand op de Christiaan Schotanusstraat. Ter plaatse bleek een tourcaravan in lichterlaaie te staan. De brandweer heeft de zaak geblust. De caravan, eigendom van een 37-jarige inwoner uit Sneek, brandde geheel uit. Volgens de brandweer bevond de brandhaard zich onder het raam in de caravan. Door de politie, die de zaak in onderzoek heeft, wordt brandstichting niet uitgesloten.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...