Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Midden- en West Brabant: Tilburg

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Noodhulp district Tilburg

Datum: 23/8/2000
Auteur: Carel Bouman

Winkeldiefstal
Op dinsdagavond 22 augustus, even voor negen uur, hebben agenten aan de Jan Heijnsstraat te Tilburg, een 18-jarig meisje uit Breda aangehouden nadat zij in een supermarkt betrapt werd bij de diefstal van likeur en frisdrank ter waarde van iets meer dan 46 gulden.

Inbrekers aangehouden
In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 augustus tussen tien over halféén en tien over één hebben agenten aan de Van Hogendorpstraat en de Kasteeldreef te Tilburg drie inwoners van deze stad aangehouden. De drie zijn 54, 25 en 17 jaar oud. Het drietal wordt verdacht van een inbraak in een supermarkt aan de Goirkestraat waar zij een ruit van de toegangsdeur vernielden om binnen te komen. In de winkel namen ze een tot nu toe onbekende hoeveelheid sigaretten weg. Getuigen hebben de 54-jarige Tilburger door het raam naar binnen zien kruipen. De twee andere Tilburgers stonden op de uitkijk en gingen er bij de komst van de politie vandoor, maar konden korte tijd later aan de hand van de opgegeven signalementen in de Van Hogendorpstraat worden gepakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Autodieven aangehouden
In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 augustus hebben agenten in het Salkplantsoen te Tilburg twee inwoners van deze stad ( 16 en 17 jaar oud) aangehouden. Het duo wordt verdacht van de diefstal van een personenauto die zij weghaalden vanaf de Esbeekseweg in Esbeek en die toebehoort aan een 53-jarige inwoner van dit dorp. De agenten zagen de auto voor het eerst in Tilburg rijden op de Ringbaan Oost te Tilburg en toen zij de auto wilde controleren verhoogde de bestuurder zijn snelheid en raakten de agenten de auto kwijt. Maar na onderzoek vonden ze de auto met de twee Tilburgers terug in het Salkplantsoen. Omdat de auto niet doorverbonden was en niet gesignaleerd stond belden de agenten met de eigenaar van de auto. Die dacht dat zijn auto nog gewoon voor de deur stond, maar toen hij een blik uit zijn slaapkamerraam wierp, was één en één snel twee. In de auto vonden de agenten ook nog een autoradio-cd-speler, die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig is. De politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie