Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over mogelijk geldgebrek arbeidsvoorziening

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Vragen van het lid Verburg (CDA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken over mogelijk geldgebrek arbeidsvoorziening.

( Ingezonden 23 augustus 2000)


1

Kunt u het bericht bevestigen dat de Arbeidsvoorziening over het eerste kwartaal van dit jaar een exploitatietekort heeft van f. 73 miljoen? 1)


2

Wordt dit tekort veroorzaakt door het uitblijven van subsidies van het Europees Sociaal Fonds?


3

Wat is de hoogte van het achterstallige subsidiebedrag?


4

Welke inspanningen zijn er uwerzijds ondernomen om de bedoelde subsidies tijdig te verkrijgen en waarom hebben deze tot op heden niet tot het beoogde resultaat geleid?


5

Binnen welke termijn zullen de bedoelde subsidies naar verwachting daadwerkelijk worden uitgekeerd?


6

Wat zijn de gevolgen van het exploitatietekort voor de voortgang in het proces van de ontvlechting van arbeidsvoorziening?


7

Welke maatregelen overweegt u c.q. heeft u genomen teneinde te voorkomen dat de Arbeidsvoorziening door het exploitatietekort haar taken niet meer naar behoren kan uitoefenen?


8

Heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gelet op het uitblijven van de Europese subsidiegelden, voorfinanciering plaatsgevonden en wordt dit nu wederom overwogen? Welke rentekosten waren c.q. zullen daarmee gemoeid zijn en zullen deze kosten straks deel uitmaken van de uit te betalen subsidiegelden?

Trouw, 17 augustus jl.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie