Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over de toegezegde subsidie voor rietsnijders

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990014940

Vragen van de leden Rietkerk en Schreijer-Pierik (beiden CDA) aan de staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij over de toegezegde subsidie voor rietsnijders. (Ingezonden 23 augustus 2000)


1

Bent u op de hoogte van de impasse bij het aanvragen van een subsidie door de rietsnijders voor rietbeheer in met name Noordwest-Overijssel en Nieuwkoop/Noorden? Zo ja, hoe beoordeelt u deze impasse?


2

Is het waar dat bij de subsidieaanvraag van een particuliere pachter door de grondeigenaar ingestemd moet worden? Zo ja, is deze voorwaarden in overleg met onder andere de rietsnijders opgenomen en bent u op de hoogte van het feit dat Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer als grondeigenaren vooralsnog weigeren in te stemmen met- de aanvragen van de rietsnijders, die totaal f. 700.000 - f.
800.000 kunnen betreffen? Zo ja, wat vindt u van deze opstelling?

3

Deelt u de mening dat er zo spoedig mogelijk een oplossing moet komen voor de ontstane situatie? Bent u bereid u in te zetten voor de rietsnijders richting Natuurmonumenten Staatsbosbeheer, zodat de rietsnijders de hun toekomende subsidies zo snel mogelijk krijgen? Zo ja, op welke wijze gaat u dit voor 1 september (uiterste datum voor aanvraag subsidie) doen?

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie