Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbetering wetten voor oorlogsgetroffenen

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Verbetering wetten voor oorlogsgetroffenen

Woensdag 23 augustus 2000, persbericht nummer 72

Het Kabinet zal jaarlijks 36 miljoen gulden extra bestemmen voor de pensioenen en uitkeringen van oorlogsgetroffenen. Dat is het gevolg van de wijziging van de wetten voor oorlogsgetroffenen, die minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vandaag naar de Tweede Kamer heeft gezonden.

Veel oorlogsgetroffenen ervaren, gezien hun leeftijd, de procedures bij de uitvoering van deze wetten in toenemende mate als zeer belastend. Daarom heeft het kabinet vorig jaar besloten tot vereenvoudiging van deze procedures.

Na overleg met de Tweede Kamer is ook besloten een aantal aanvullende maatregelen te nemen die tot een substantiële verbetering van de financiële positie van een groot aantal pensioen- en uitkeringsgerechtigden en hun nabestaande partners leiden.
Zo zullen bijvoorbeeld bij het overlijden van een gerechtigde de vergoeding van de kosten van huishoudelijke hulp en bijdrage in de huur nog een bepaalde tijd voor de nabestaande partner doorlopen. Ook wordt het systeem waarbij de AOW van de partner op de uitkering wordt gekort, verzacht.

Met de uitvoering van alle pensioen- en uitkeringswetten voor oorlogsgetroffenen is jaarlijks 782 miljoen gulden gemoeid.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u in: Ouderen - Oorlogsgetroffenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie