Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bleumink wordt voorzitter SeniorenAcademie HOVO aan RUG

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Zoeken in het persarchief 30 aug 2000

Nummer 101 23 augustus 2000

Bleumink wordt nieuwe voorzitter SeniorenAcademie HOVO

Onderwijsmarkt
Noot voor de pers

Dit jaar krijgt de opening van het nieuwe studiejaar van de SeniorenAcademie, die het Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO) aan de Rijksuniversiteit Groningen organiseert, een bijzonder karakter. De in mei afgetreden RUG-collegevoorzitter prof. dr. Eric Bleumink treedt dan namelijk aan als de nieuwe voorzitter van de SeniorenAcademie.

Het voorzitterschap het HOVO werd na het overlijden van M.J. Janssen anderhalf jaar lang waargenomen door vice-voorzitter H. Huizenga. Hij wordt nu opgevolgd door Bleumink, die in zijn hoedanigheid van nieuwe voorzitter de openingsplechtigheid zal verrichten. De SeniorenAcademie HOVO is zeer verheugd over de komst van Bleumink. De nieuwe voorzitter staat bekend als een uitstekend bestuurder en heeft ruime ervaring in de onderwijswereld.

De opening van het HOVO-studiejaar 2000-2001 vindt plaats op dinsdag 29 augustus 2000 in de Aula van het Academiegebouw. De openingsrede zal worden gehouden door prof. dr. J.N. Bremmer, hoogleraar godsdienstwetenschap, met als titel: 'De opkomst en ondergang van het leven na de dood'. De plechtigheid wordt muzikaal opgeluisterd door de pianiste Emma Evenhuis.

Onderwijsmarkt

Na afloop van de opening van het studiejaar, wordt een onderwijsmarkt gehouden. Het HOVO-cursusaanbod bestaat dit jaar uit 31 cursussen en zes lezingen. Richtingen binnen het cursusaanbod zijn: archeologie, cultuurwetenschap, filosofie, geschiedenis, regionale geschiedenis, informatica, kunst- en architectuurgeschiedenis, literatuur, muziekwetenschap, psychologie, rechtswetenschap en theologie. Tijdens de onderwijsmarkt zijn de docenten en coördinatoren aanwezig om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden. Men kan de gratis studiegids afhalen of zich laten inschrijven als deelnemer van een cursus.

Noot voor de pers


* Voor meer informatie: Annet van der Meer, tel (050) 363 73 88.
* Programma 29 augustus 2000:

14.00-15.00 uur : opening studiejaar in de Aula van het Academiegebouw, Broerstraat 5 te Groningen
15.00-16.00 uur : onderwijsmarkt in de receptiezaal van het Academiegebouw, Broerstraat 5 te Groningen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie