Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdamse astronomen zien gekromde ruimte

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Amsterdamse astronomen zien gekromde ruimte.

Peter Jonker, Mariano Méndez en Michiel van der Klis van de Universiteit van Amsterdam hebben bij drie neutronensterren signalen gemeten, die volgens Amerikaanse theoretici het gevolg moeten zijn van een sterk vervormde ruimte. Die vervormde ruimte wordt veroorzaakt door het ronddraaiende intense zwaartekrachtsveld van de neutronensterren. Materie, die door neutronensterren wordt ingevangen zendt röntgenstraling uit. De Amsterdamse astronomen hebben nu ontdekt dat de vervorming van de ruimte rondom deze neutronensterren ook een vervorming van de trillingen of oscillaties in de röntgensignalen veroorzaakt. In de vorige eeuw voorspelde Albert Einstein al dat ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie