Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Siebel Systems neemt OnLink Technologies over

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Siebel Systems neemt OnLink Technologies over

Versterkt toonaangevende positie in eCommerce en software voor productconfiguratie

SAN MATEO, Calif. - 21 augustus 2000 - Siebel Systems Inc., leverancier van eBusiness-applicatiesoftware, neemt OnLink Technologies Inc. over. OnLink ontwikkelt eCommerce-programmatuur waarmee een interactieve begeleiding van klanten mogelijk is en tevens op maat aanbiedingen kunnen worden gedaan. Hierdoor kan de "shopping"-ervaring van websurfers ingrijpend verbeteren. Siebel Systems is van plan de technologie van OnLink te integreren met de Siebel eBusiness-applicaties, waardoor de positie in de eCommerce-markt verder wordt uitgebreid en versterkt.

De technologie van OnLink versterkt de toonaangevende positie van Siebel op het gebied van software voor interactieve verkoop en productconfiguratie. Siebel eConfigurator en Siebel ePricer stellen organisaties in staat om op accurate wijze complete en correct geprijsde product- en serviceconfiguraties samen te stellen en deze op geautomatiseerde wijze te distribueren naar de hiervoor in aanmerking komende verkoop- en servicekanalen. Met de technologie van OnLink wil Siebel Systems organisaties in staat stellen online-klanten in een geleide en interactieve dialoog te betrekken om daarmee hun eisen en wensen vast te kunnen stellen en deze op geautomatiseerde wijze te 'matchen' met het beschikbare aanbod van producten en diensten.

"eCommerce is een belangrijke component van iedere multichannel eBusiness-aanpak. Om merken in een online-wereld echter op effectieve wijze te onderhouden en te versterken moeten bedrijven hun klanten op een individueel niveau benaderen, hun wensen en behoeften begrijpen en de juiste oplossingen aandragen", zegt Thomas M. Siebel, chairman en chief executive officer van Siebel Systems Inc. "Deze vorm van het op interactieve wijze samenstellen en configureren van producten is momenteel op de meeste eCommerce-sites niet beschikbaar. Siebel Systems is van plan hier verandering in te brengen en onze overname van OnLink maakt deel uit van het plan dat we daarvoor hebben ontwikkeld. Via deze acquisitie wil Siebel Systems een nieuwe standaard voor eCommerce en productconfiguratie vestigen."

"Deze overname stelt de werknemers en klanten van OnLink in staat om vorm te geven aan onze gezamenlijke visie ten aanzien van het creëren van interactieve eCommerce websites waar de klant de uiteindelijke controle heeft over het aankoopproces", zegt Buck French, president en chief executive officer van OnLink Technologies. "Om klanten te kunnen begeleiden en te adviseren dienden bedrijven tot nu toe te werken met incompatibele softwaretools die door meerdere softwarebedrijven zijn ontwikkeld. Wij zijn ervan overtuigd dat Siebel Systems als toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicaties het beste in staat is om de overgang te kunnen leiden van maatwerk-websites naar 'out of the box' en robuuste eCommerce-applicaties."

Veelomvattende aanbod van eCommerce-producten
De producten van OnLink stellen bedrijven in staat om:
- online aanpassing van complexe producten aan te bieden, waardoor de verkoopkosten omlaag kunnen, terwijl klanten, maar ook verkoopteams, op eenvoudige wijze de juiste productconfiguratie kunnen samenstellen;


- interactie tussen klanten en een goed geïnformeerde verkoper of supportmedewerker te repliceren via een reeks van op een website beschikbare interactieve vragen;

- en een statische productcatalogus op een website om te vormen tot intelligente en interactieve eCatalogus, compleet met gepersonaliseerde aanbiedingen, 'up-sells', 'cross-sells' en faciliteiten om op basis van productkenmerken en -functionaliteit te kunnen zoeken zodat de klanttevredenheid groeit en het aantal orders toeneemt.

Siebel Systems zal de technologie van OnLink integreren met de complete reeks van eCommerce-applicaties voor interactieve verkoop, marketing, klantenservice en het beheer van de relaties met partners via het web (PRM; Partner Relation Management). De resulterende producten zullen naar verwachting een veelomvattende reeks van eCommerce-toepassingen opleveren, inclusief interactieve begeleiding van klanten en functionaliteit voor productconfiguratie waardoor online verkoop en dienstverlening kunnen worden verbeterd. Ook inbegrepen zullen zijn dynamische personalisering van de interactie met klanten en partners, opties voor het op interactieve wijze vaststellen van de prijs voor online veilingen en geïntegreerde prijsstelling en configuratie van producten.

Daarnaast functioneren de eCommerce-producten van Siebel Systems binnen de complete reeks van eBusiness-applicaties van Siebel. Deze reeks van eBusiness-toepassingen omvat alle momenten van contact met klanten, waaronder het web, call centers, directe verkoop en indirecte verkoopkanalen. Hierdoor kunnen bedrijven één centrale vastlegging van gegevens benutten om klanten op een consistente, gepersonaliseerde en interactieve wijze te bedienen via tal van kanalen.

OnLink's eCommerce-applicaties bieden een hoog niveau van interactie. Deze interactiviteit is mogelijk als gevolg van een unieke en op webtechnologie gebaseerde architectuur die een zeer snelle response mogelijk maakt, schaalbaar is, snel in gebruik kan worden genomen, goedkoop te onderhouden is en bovendien met vele andere software geïntegreerd kan worden. De technologie van OnLink stelt eCommerce-sites in staat via zeer snelle responsetijden met klanten te communiceren. Het resultaat is een zeer interactieve en bevredigende klantenervaring die helpt om de verkopen te vergroten terwijl tegelijkertijd de loyaliteit van diezelfde klanten wordt bevorderd.

"Toekomstige eBusiness-toepassingen dienen in te spelen op de relatie tussen verkoper en klant op het web", zegt David Yockelson, senior vice president van de META Group. "Dat betekent dat bedrijven zich online het gedrag en de gewoonten moeten aanmeten van die werknemers die het beste met klanten kunnen omgaan. Deze acquisitie speelt in op deze behoeften en verbetert de eCommerce-functionliteit van Siebel Systems."

Klanten van OnLink zijn bekende bedrijven als Snap-on, Avaya (nu nog onderdeel van Lucent Technologies), Amdahl, Sony, Tellabs en maar liefst veertien verschillende divisies van General Electric.

General Electric gebruikt OnLink-applicaties om een interactieve en adviserende begeleiding van online-klanten mogelijk te maken. Hierdoor kan het concern individuele oplossingen creëren die gebaseerd zijn op specifieke eisen en wensen van klanten. "Als een klant van zowel Siebel Systems als OnLink onderkent General Electric de mogelijkheden voor synergie die het samengaan van deze twee bedrijven te bieden heeft", zegt Keith Miller, senior vice president bij General Electric Equity. "Bij General Electric staat de klant op de eerste plaats bij alles wat we doen en deze twee bedrijven bieden ons de applicaties die ons helpen dit te realiseren."

Onderdeel van de acquisitie-overeenkomst is, dat ieder uitstaand aandeel van OnLink Technologies omgewisseld wordt voor 0,1648 nieuw uit te geven aandeel Siebel Systems. Alle uitstaande aandelenopties zullen eveneens tegen deze ruilverhouding worden overgenomen. Dat betekent dat in totaal
3.706.565 miljoen nieuwe aandelen Siebel Systems zullen worden uitgegeven, met een waarde van 609 miljoen dollar op basis van de slotkoers van Siebel Systems op 7 augustus 2000. De transactie dient nog te worden goedgekeurd door de aandeelhouders van OnLink Technologies en relevante overheidsinstellingen.

Over Siebel Systems
Siebel Systems, Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle verkoopkanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 28 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com.

Over OnLink
OnLink is een toonaangevende aanbieder van applicaties voor verkoop, marketing en ondersteuning via eCommerce-sites. De OnLink Commerce Suite vergroot de 'online experience' door het beslisproces van klanten nadrukkelijk te ondersteunen door enerzijds klanteninformatie te verzamelen en vast te leggen en deze gegevens anderzijds te gebruiken voor advisering en begeleiding van diezelfde klanten bij het maken van keuzes. OnLink stelt klanten hierdoor in staat betere beslissingen te nemen die leiden tot een grotere klanttevredenheid, terwijl verkopers waardevolle informatie over klanten kunnen vastleggen. Bekende gebruikers van OnLink-software zijn onder andere Amdahl, Ariba, General Electric, Inrange Technologies, Snap-on, Sony en Tellabs. Meer informatie is te vinden op www.onlink.com.

OnLink Technologies realiseerde in 1999 een omzet van circa 2,2 miljoen dollar en boekte daarbij een operationeel verlies van 10,6 miljoen dollar. In de eerste zes maanden van 2000 groeide de omzet naar 4,7 miljoen dollar en kwam het operationele verlies uit op 13,4 miljoen dollar.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...