Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Man (67) in woning in Tjuchem overvallen en ontvoerd

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Tjuchem 23-08-2000
Man (67) overvallen in woning en ontvoerd Woensdag 23 augustus 2000

Een 67-jarige bewoner aan de Hoofdweg in Tjuchem is dinsdagavond overvallen door twee nog onbekende mannen in zijn woning. De alleenwonende man kwam dinsdag na 23.00 uur thuis. Na enige tijd staan twee mannen in de woonkamer en bedreigen de man met een mes. Ze eisen geld van de bewoner en als duidelijk wordt dat er niet veel geld in de woning is binden ze de man vast. Met de inmiddels bemachtigde pinpas gaan de mannen met de vastgebonden bewoner in zijn auto naar de stad Groningen.

Als de mannen in de nabijheid van het Hoofdstation zijn merken ze dat de pas in de woning is blijven liggen. De auto wordt gekeerd en in Tjuchem wordt de pas gepakt. Wederom wordt er naar Groningen gereden en op het Stationsplein pint een van de overvallers meerdere honderden guldens. Daarna wordt weer gereden in de richting van Tjuchem. Op de Rijksweg in Groningen ter hoogte van garage Boerhof ontstaat er irritatie met een andere weggebruiker. In deze auto een okerkleurige personenauto - zit een man en een vrouw. Deze twee raken in gesprek met de overvallers en rijden achter de auto aan tot voorbij de brug over het Eemskanaal. In de nabijheid van de viskraam stopt de auto van de overvallers en zij laten de 67-jarige man vrij en geven hem de autosleutels. De man ziet nog voor hij snel wegrijdt dat de okerkleurige auto ook in de buurt van de viskraam stopt.

De man rijdt in zijn auto weg en brengt de nacht op een ander adres door. Woensdagochtend licht hij op aanraden van een kennis de politie in die onmiddellijk een tactisch en technisch onderzoek start.

Uit het voorlopige onderzoek komt het volgende signalement van de overvallers:

- lengte 175 180 cm

- licht getinte huid

- spraken gebrekkig Nederlands en onderling in een niet voor het slachtoffer verstaanbare taal

- een van de overvallers had een gezet postuur en droeg een schippersmutsje

De politie zoekt getuigen die op dinsdagavond in Tjuchem of omgeving twee mannen heeft zien fietsen ( vast is komen te staan dat de mannen op de fiets naar de woning zijn gekomen). Ook zoekt de politie mensen die de auto van de bewoner (blauw metallic gekleurde Opel Astra, model hatchback) met de overvallers heeft zien rijden. Dit kan zijn op de route van en naar Tjuchem of in de stad. Verder wil de politie in contact komen met de inzittenden van de okerkleurige personenauto die met de overvallers op de Rijksweg hebben gesproken. Personen die verder nog informatie hebben voor de politie en getuigen worden verzocht te bellen met 050 - 5995995.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie