Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste IPR-premie voor Amerikaans bedrijf in Sneek

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

In samenhang met Kompas voor het Noorden
Eerste IPR-premie voor Amerikaans bedrijf in Sneek

Assen, 23 augustus 2000
Persberichtnummer 00-022De bestuurscommissie Economische Zaken van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft de eerste decentrale IPR-premie toegekend in het kader van het Kompas voor het Noorden. Environmental Inks and Coating International LLC in Sneek ontvangt een investeringspremie van 842.360 euro (1.856.318 gulden) voor de bouw en inrichting van de eerste Europese dochteronderneming van dit Amerikaanse bedrijf, dat zich toelegt op de productie en distributie van drukinkt. De bouw van de vestiging in Sneek begint vrijdag met het slaan van de eerste paal. De totale investering bedraagt 9.720.000 gulden. Volgend jaar zullen er minimaal tien medewerkers zijn. In de jaren daarna wordt een groei verwacht tot zo'n vijftig arbeidsplaatsen in 2005.

IPR-premies zijn subsidies aan bedrijven. Ze zijn bedoeld om bij te dragen aan de economische ontwikkeling in daartoe aangewezen regio's. Voor investeringen van tien miljoen gulden en meer geldt de centrale IPR-steunregeling van het ministerie van Economische Zaken. In Noord-Nederland is het SNN de bevoegde instantie om onder voorwaarden premies toe te kennen aan bedrijven die investeringen willen doen tót een totaalbedrag van tien miljoen gulden. Het verlenen van investeringspremies is mogelijk geworden nadat de Europese Commissie eerder dit jaar akkoord ging met de gebieden, waarin premies mogen worden uitgekeerd en staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken de IPR-regeling heeft goedgekeurd.

Het ziet ernaar uit, dat binnenkort nog meer decentrale IPR-premies kunnen worden toegekend. Het SNN heeft momenteel 70 aanvragen in behandeling. Het gevraagde subsidiebedrag dat hiermee gemoeid is, beloopt circa 40 miljoen gulden.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie