Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen asbest bij basisschool De Zonnebloem Den Haag

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Geen asbest bij basisschool De Zonnebloem

Basisschool De Zonnebloem aan de Hyacintlaan in Den Haag houdt vandaag en morgen haar deuren gesloten vanwege onzekerheid over de aanwezigheid van asbest. Verder onderzoek heeft vandaag echter uitgewezen dat in de nabijheid van basisschool De Zonnebloem aan de Hyacintlaan geen asbestvezels in de lucht zitten. Ook op de speelplaats bij de school zijn geen asbestvezels aangetroffen.

Op het bouwterrein achter de school, hoek Daal en Bergselaan/Zonnebloemstraat, ligt grond met stukjes asbest. In deze vorm is de asbest geen gevaar voor de volksgezondheid. Voor alle zekerheid wordt de grond met asbest woensdag 23 augustus van het bouwterrein verwijderd. Alle kinderen van basisschool De Zonnebloem kunnen donderdag 24 augustus weer naar school.

In juli jongstleden zijn van het bouwterrein Daal en Bergselaan/Zonnebloemstraat bij de voormalige HEAO stukken asbest van het bouwterrein afgevoerd. Er zijn toen echter kleine stukken hechtgebonden asbest achtergebleven in de grond. Deze grond is opgeslagen in twee depots op het bouwterrein. Deze depots worden woendsdag 23 augustus verwijderd. De grond in deze depots is door middel van zeefproeven onderzocht. Gebleken is dat er geen asbestvezels zullen vrijkomen.

De veegmonsters die op het schoolplein van De Zonnebloem zijn genomen, bevatten geen asbest. Ook in de lucht is geen asbest gevonden. De gemeente heeft de schoolleiding en de medezeggenschapsraad op de hoogte gesteld van de onderzoeksuitslagen. De schoolleiding zal de ouders inlichten over deze feiten.

Op woensdag 23 augustus zal ook worden begonnen met het maken van een schutting tussen de bouwlocatie en de basisschool. Dit wordt gedaan om overlast tijdens de bouw te voorkomen.

last update: 1 september 2000 ; auteur: 39 1 september 2000 - 39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie