Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sail 2000 Amsterdam uitgebreid bij de NOS

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Van : voorlichting NOS Radio en Televisie
d.d. : 17 augustus 2000
Nr. : 265

SAIL 2000 AMSTERDAM UITGEBREID BIJ DE NOS

Met rechtstreekse uitzendingen en dagelijkse Sail-Journaals

NOS-Actueel doet deze zomer op Nederland 1 en op TV2 uitgebreid verslag van Sail 2000. Dit nautische spektakel wordt van 24 tot 28 augustus voor de zesde keer in Amsterdam gehouden. NOS-Actueel besteedt in drie rechtstreekse uitzendingen op TV2 aandacht aan de Parade of Sail, de opening van het evenement en het Admiraalzeilen. Vanaf woensdag 23 augustus zendt de NOS op Nederland 1 een dagelijks Sail-Journaal uit.

Op de openingsdag (donderdag 24 augustus) zendt NOS-Actueel om 13.05 uur op TV2 rechtstreeks een impressie uit van één van de hoogtepunten van Sail, de Parade of Sail-In. De deelnemende schepen uit binnen- en buitenland, waaronder meer dan 20 grote dwarsgetuigde en langsgetuigde zeilschepen, de indrukwekkende tall ships, varen in konvooi van IJmuiden naar Amsterdam. Veel schepen hebben meegedaan aan de Tall Ships Race 2000 , die in april vanuit Genua en Southampton van start ging. De Parade wordt aangevoerd door de gloednieuwe clipper Stad Amsterdam, een reconstructie van clippers die halverwege de 19e eeuw vervoer van dure lading en passagiers verzorgden. Vanuit de NOS Sail-studio in de nieuwe Passagiers Terminal Amsterdam, waar de Stad Amsterdam zal afmeren, wordt overgeschakeld naar een helikopter met camera en naar de verslaggevers Wouter Kurpershoek en Gijs Wanders halverwege het Noordzeekanaal en aan het begin van de Amsterdamse haven.

Vanaf 20.00 uur gaat de NOS naar Amsterdam terug, waar rechtstreeks verslag wordt gedaan van de opening van het zeilevenement. In deze uitzending op TV2, die duurt tot 21.00 uur, vanzelfsprekend ook een uitgebreide terugblik op de Parade of Sail door het Noordzeekanaal en de aankomst van de tall ships in de Amsterdamse haven.

Op de slotdag van Sail 2000 geeft NOS-Actueel een impressie van het Admiraalzeilen op het IJ. Deze vlootschouw wordt afgenomen door 'admiraal' prins Willem-Alexander, die in het koninklijke jacht 'De Groene Draeck' langs honderden traditionele schepen zal varen. In deze uitzending, die wordt gepresenteerd vanaf het dek van de "Stad Amsterdam", ook een terugblik op de vier dagen van Sail 2000.

Op de vooravond van Sail, woensdag 23 augustus, zendt NOS-Actueel de eerste van vier dagelijkse Sail-Journaals uit. In deze 24 minuten durende uitzendingen volgt Annette van Trigt de activiteiten tijdens Sail op en rond de Amsterdamse haven. Arjan Nieuwenhuizen maakt dagelijks een bijzondere maritieme reportage over de passie van Nederlanders en de scheepvaart.

De presentatie van de Sail-uitzendingen is in handen van Annette van Trigt. Regisseurs zijn Rudolf Spoor en Martin de Groot
Produktie: Mike van Breemen en Jan Dijk
Eindredactie: Dick van der Aart.

Inhoud van de uitzendingen:

Woensdag 23 augustus, Sail-Journaal, 19.00-19.20 uur Ned. 1

Aandacht voor de Sail-activiteiten in IJmuiden en andere aanloophavens. Vooruitblik op de Parade of Sail morgen en de voorbereidingen in Amsterdam.

Presentatie: Annette van Trigt
Produktie: Mike van Breemen en Jan Dijk
Regie: Martin de Groot
Eindredactie: Dick van der Aart

Donderdag 24 augustus,

Sail 2000 Amsterdam: Parade of Sail , 13.05 - 13.30 uur TV2

Rechtstreeks verslag van de Parade of Sail met de aankomst van de eerste tall ships op het IJ in Amsterdam en (o.a. vanuit de lucht) het vertrek uit de sluizen van IJmuiden en de vaartocht door het Noordzeekanaal.

Presentatie: Annette van Trigt
Produktie: Mike van Breemen en Jan Dijk
Regie: Rudolf Spoor en Martin de Groot
Eindredactie: Dick van der Aart

Sail-Journaal, 19.00 - 19.20 uur Ned. 1

Terugblik op de vandaag gehouden evenementen tijdens Sail 2000, met o.a. de Parade of Sail door het Noordzeekanaal en de aankomst van de deelnemende tall ships in Amsterdam. Ook aandacht voor de Sail-activiteiten in IJmuiden en de dagelijkse bijzondere maritieme bijdrage van Arjan Nieuwenhuizen.

Presentatie: Annette van Trigt
Produktie: Mike van Breemen en Jan Dijk
Regie: Martin de Groot
Eindredactie: Dick van der Aart

Opening Sail 2000 Amsterdam, 20.00 - 21.00 uur TV2

Rechtstreeks verslag van de officiele openings ceremonie van Sail 2000 Amsterdam.

In deze uitzending ook een uitgebreide samenvatting van de Parade of Sail In, een van de hoogtepunten van het Sail-evenement, waarbij de tall ships en andere deelnemende schepen uit binnen- en buitenland in konvooi van IJmuiden naar Amsterdam varen.

Presentatie: Annette van Trigt
Produktie: Mike van Breemen en Jan Dijk
Regie: Rudolf Spoor
Eindredactie: Dick van der Aart

Vrijdag 25 augustus, Sail-Journaal, 19.00-19.20 uur Ned. 1

Terugblik op de vandaag gehouden evenementen tijdens Sail 2000 in Amsterdam. Met o.a. de Streetparade en de prijsuitreiking van Prins Willem-Alexander aan bemanningen van tall ships die aan de zeilrace hebben meegedaan. Ook het Aquacorso in de IJ-haven en de show door de Koninklijke Marine.

Presentatie: Annette van Trigt
Produktie: Mike van Breemen en Jan Dijk
Regie: Martin de Groot
Eindredactie: Dick van der Aart

Zaterdag 26 augustus , Sail-Journaal, 18.00-18.24 uur Ned.1

Terugblik op de vandaag gehouden evenementen tijdens Sail 2000 in Amsterdam. Met o.a. Grachtentocht en ringsteken met historische motorboten en de Pieremachocheltocht door de Amsterdamse grachten. Ook het Sail 2000 Shanty Festival met zeemansliederen en de dagelijkse bijdrage van Arjan Nieuwenhuizen.

Presentatie: Annette van Trigt
Produktie: Mike van Breemen en Jan Dijk
Regie: Martin de Groot
Eindredactie: Dick van der Aart

Zondag 27 augustus, Sail 2000 Amsterdam: Vlootschouw op het IJ, 17.00-17.50 uur TV2

In de slotuitzending van de NOS van Sail 2000 ,die wordt gepresenteerd vanaf het dek van de clipper Stad Amsterdam, het Admiraalzeilen op het IJ en de vlootschouw, afgenomen door de beschermheer van de Stichting Sail, kroonprins Willem-Alexander. Daarnaast de Drakenbootraces in het Oosterdok en een terugblik op Sail 2000 met hoogtepunten en reacties.

Presentatie: Annette van Trigt
Produktie: Mike van Breemen en Jan Dijk
Regie: Rudolf Spoor
Eindredactie: Dick van der Aart

SAIL OP RADIO 1

Ook het NOS-Radio 1 Journaal is aanwezig op Sail 2000, met een eigen schip. Op een 39,5 lange spits (een historisch vrachtschip) wordt verslag gedaan van Sail. Het 'NOS-radio-schip' vaart mee met de Parade of Sail van IJmuiden naar Amsterdam. De dagen daarna ligt de spits in het Oosterdok, vlakbij het Scheepvaartmuseum. Een klein bootje vaart door Amsterdam waarop verslag wordt gedaan van alle Sail-gebeurtenissen. Op het historische vrachtschip worden gasten ontvangen die in de uitzending komen, zoals mevrouw Spits, de conservator van het Scheepvaartmuseum. Zij zal tijdens de Parade of Sail commentaar geven op de schepen die te zien zijn op Sail 2000. Ook in de uitzendingen van de EO op donderdag 24 augustus doen de NOS-verslaggevers Johan Dibbets en Paul Sanders regelmatig verslag van de Parade of Sail.

In de dagelijkse nieuwsuitzendingen van het Radio 1 Journaal wordt regelmatig overgeschakeld naar de spits in Amsterdam.

SAIL OP INTERNET:

Sail 2000 is ook uitgebreid te volgen op de internetpagina's van de NOS. Er is een internetredacteur ter plaatse die in samenwerking met NOS-Actueel verslag doet van het Sail-evenement door middel van verhalen en foto's. De rechtstreekse NOS-uitzendingen op TV2 zijn ook direct op de website van de NOS te zien. Aan het eind van elke Saildag is een kort videoverslag op te vragen. De NOS-Sailsite is te bereiken via www.nos.nl.

Voorlichting NOS Radio en Televisie
Fred de Vries
035 - 6775304

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...