Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kleinschalige uitbreiding in Barger-Oosterveld

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Uitbreiding Barger-Oosterveld, 23 augustus 2000

bestemmingsplan biedt ruimte voor 180 woningen
Kleinschalige uitbreiding in Barger-Oosterveld

Het college van burgemeester en wethouders legt in september het bestemmingsplan 'Barger-Oosterveld, Noord-Oost' ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. Het plan maakt uitbreiding in noordoostelijke richting met circa 180 woningen mogelijk. De bestemming van de gronden en bouwwerken aan de oostzijde van de St. Gerardusstraat zijn ook in dit plan opgenomen.

In eerste instantie bleek uit studie dat op de bouwlocatie Barger-Oosterveld nabij het Oosterbos ruimte was voor de bouw van 600 tot 700 woningen. Op basis van onder meer het Provinciaal Omgevingsplan heeft de gemeente gekozen om naast grootschalige bouwlocatie ook ruimte te bieden aan een aantal kleinschaliger bouwlocaties.

Voor Barger-Oosterveld is nu gekozen voor een kleinschalige uitbreiding, die qua karakter meer past bij het dorp en meer aansluit op de bestaande structuren en landschap. In het bestemmingsplan ligt de nadruk op vrijstaande woningen, waarmee wordt ingespeeld op de toenemende behoefte aan particuliere bouw.

Een vijftal zienswijzen zijn op het bestemmingsplan ingediend . Deze hebben niet geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie