Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Noord-Holland in principe accoord met fusie CAL-gemeenten

Datum nieuwsfeit: 23-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Staten in principe accoord met fusie CAL-gemeenten Presentatie van begroting en beleidplan 2001Woensdag 23 augustus 2000

Gedeputeerde Staten in principe accoord met fusie CAL-gemeenten Gedeputeerde Staten (GS) geven in principe hun goedkeuring aan de gelijkluidende gemeentelijke raadsbesluiten van Castricum, Akersloot en Limmen voor een samenvoeging van de drie gemeenten tot één gemeente. Na behandeling in de statencommissie ROB op 31 augustus 2000 nemen GS pas een definitief besluit.

De gemeenteraden van Castricum, Akersloot en Limmen hebben na 4 jaar besprekingen op 22 juni 2000 besloten een fusie aan te gaan tot één nieuwe gemeente. De raadsbesluiten moeten echter eerst door GS definitief worden goedgekeurd voordat ze aan minister De Vries van Binnenlandse Zaken worden gestuurd. De minister heeft vervolgens een half jaar de tijd om te bepalen of hij aan de kamer een voorstel tot gemeentelijke herindeling doet. De CAL-gemeenten streven ernaar dat de nieuwe gemeente op 1 januari 2002 van start kan gaan.

De CAL-fusie komt voort uit de gedeelde gemeentelijke wens om het open en groene landschap tussen staalstad IJmond en de kaasstad Alkmaar als buffer te behouden. Dit betekent dat ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en recreatie niet ten koste mogen gaan van de in de nieuwe gemeente aanwezige kernen. Daarnaast wordt de samenvoeging als noodzakelijk onafwendbaar beschouwd omdat samenwerking tussen de zelfstandige gemeenten te arbeidsintensief is gebleken.

De provincie hanteert bij gemeentelijke herindelingen als uitgangspunt dat betrokken gemeenten zelf het initiatief nemen.


* Inlichtingen: Yolanthe Sinnige, tel. (023) 514 34 94

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie