Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herziening ruimtelijke regulering prostitutiebeleid Ede

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Inspraak beleidsvoornemen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat van 24 augustus 2000 t/m 20 september 2000
het volgende beleidsvoornemen ter inzage ligt:

Thematische herziening 'ruimtelijke regulering prostitutiebeleid'

Voorontwerp-bestemmingsplan
Mede in verband met het opheffen van het bordeelverbod uit het wetboek van Strafrecht per 1 oktober 2000 wordt een nadere ruimtelijke regulering inzake prostitutiebeleid wenselijk geacht. Middels deze thematische herziening worden alle vigerende bestemmingsplannen aangepast, in die zin dat seksinrichtingen c.a. worden uitgesloten. Alleen via een vrijstellingsbevoegdheid kan eventueel voor één locatie een vrijstelling worden verleend. Daartoe komt vanuit ruimtelijk-planologische overwegingen een bestemmingsplan in aanmerking, te weten Ede-Centrum 1996. Om een aanvraag voor een seksinrichting te kunnen beoordelen, zijn in de regeling ruimtelijke criteria opgenomen.

Het bovengenoemde beleidsvoornemen ligt ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu in stadskantoor 'De Doelen', Raadhuisplein 2 in Ede. De informatiebalies zijn van maandag t/m donderdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur.

Belanghebbenden worden van 24 augustus 2000 t/m 20 september in de gelegenheid gesteld om op het plan te reageren: een schriftelijke inspraakreactie kan worden gezonden aan het college van burgemeester en
wethouders van Ede, Postbus 9024, 6710 HM EDE.

- een mondelinge reactie m.b.t. het bovengenoemde plan kan worden gegeven na afspraak met de heer Th. M. Driever, tel. (0318) 68 06 88 van de afdeling Stedelijk Gebied van de gemeente Ede.

Van de schriftelijke en mondelinge reacties wordt een verslag gemaakt.Ede, 23 augustus 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie