Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chatten met wethouder Lindhout gemeente Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht:23 augustus 2000, no. 54

Over toekomstige dienstverlening via de computer Chatten met wethouder Lindhout op donderdag 24 augustus Voor veel mensen is de computer een niet meer weg te denken hulpmiddel; maar voor anderen iets wat nog ver van hun bed staat. Uit een recente peiling blijkt dat ongeveer de helft van de Eindhovense bevolking toegang heeft tot het Internet.De ontwikkelingen gaan snel. Zeker nu het ministerie van Verkeer en Waterstaat de regio Eindhoven heeft uitgekozen voor het experiment Kenniswijk. In een groot gebied van ca. 80.000 inwoners wordt breedbandbekabeling aangelegd en worden nieuwe elektronische producten en diensten aangeboden. Met deze impuls zullen de inwoners enkele jaren vooruit lopen op de rest van Nederland in een consumentenmarkt van de toekomst.
Maar hoe ziet die toekomst er uit? Gaan we alleen nog maar elektronisch boodschappen doen of toch maar even naar de bakker op de hoek? Staan we s ochtends nog in de file op weg naar het werk of gaan we telewerken? En hoe communiceren burgers met de overheid: worden de inspraakmogelijkheden groter of komt er juist meer afstand? De gemeente Eindhoven vindt het belangrijk dat inwoners meedenken en meepraten over nieuwe ontwikkelingen op het digitale vlak. Ook de mensen die nog geen ervaring hebben met de computer en internet.

Wethouder Mieke Lindhout-Das van sociale en economische zaken wil op donderdag 24 augustus van 15.30 - 16.30 uur hierover met inwoners in gesprek gaan via de computer, oftewel chatten. De volgende vragen worden gesteld:

* Vindt u dat iedereen moet kunnen internetten?

* Welke gemeentelijke producten en diensten zou u het liefst via internet willen krijgen?


* Zou u zich digitaal willen legitimeren, om een product of dienst te kunnen verkrijgen?

Hoe gaat chatten in zijn werk?

Klik hier voor de achtergrondinformatie

u komt terecht bij achtergrondinformatie en u kunt daar kiezen voor het gastenboek of de chat

als u kiest voor de chat komt u op de startpagina, klik in het venster en vul uw naam in, klik op 'ok'.

u komt in de chatpagina, in het venster onderin knippert de cursor, u kunt direct uw vraag of mening invullen

bevestiging met 'enter' en uw bijdrage wordt toegevoegd aan de reeds bestaande

Geen computer of internet?

Dan kunt u terecht bij één van de digitolkcentra: Wattstraat 70, Thijmstraat 7, Bennekelstraat 131 en Gen. Bradleylaan 1.

U kunt ook terecht bij alle vestigingen van de Openbare Bibliotheek Eindhoven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie