Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda trekt kapvergunning 844 bomen op bedrijventerrein in

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

COLLEGE TREKT KAPVERGUNNING VOOR 844 BOMEN OP BEDRIJVENTERREIN STEENAKKER IN

Het college trekt de kapvergunning voor 844 bomen op bedrijventerrein Steenakker in. Het college volgt hiermee het advies van de commissie voor bezwaar- en beroepschriften. De Bredase milieuvereniging De Groene Koepel had bij deze commissie bezwaar ingediend tegen de kap van 844 bomen voor de realisatie van een evenementencomplex en kantoren op Steenakker.

Het college neemt het advies van de commissie over die zegt dat op dit moment de noodzaak tot het kappen van de bomen ontbreekt. Er is nog geen concreet bouwplan voor het evenementencomplex en de kantoren en er bestaat geen duidelijkheid over de precieze plaats van de toekomstige bebouwing.

Hierdoor kan geen zorgvuldige en evenwichtige belangenafweging omtrent het verlenen van een kapvergunning en het opleggen van een herplantplicht plaatsvinden.

Het college heeft op 28 april 2000 aan de dienst Stadsbeheer een vergunning verleend voor de kap van 844 bomen. Daarnaast moesten 3 bomen worden gehandhaafd en 14 bomen worden verplaatst.

Tegen dit besluit heeft de Bredase milieuvereniging De Groene Koepel op 15 mei bezwaar gemaakt. De commissie voor bezwaar- en beroepschriften heeft het bezwaarschrift in behandeling genomen. Op 21 juni 2000 heeft de commissie een hoorzitting gehouden en heeft nu haar advies uitgebracht aan het college.

Milieuvereniging De Groene Koepel wordt schriftelijk geïnformeerd over de beslissing op het bezwaarschrift.

Breda, 24 augustus 2000.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie