Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationaal tandheelkundig congres in Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Zoeken in het persarchief 23 aug 2000

Nummer 100 17 augustus 2000

Internationaal tandheelkundig congres in Groningen

Van 24 tot 26 augustus 2000 houdt de Opleiding Tandheelkunde / Mondhygiëne van de Rijksuniversiteit Groningen een internationaal congres voor tandartsen en tandtechnici. Aan de orde komen de prothetische tandheelkunde en aanverwante onderwerpen. Vele (inter)nationaal bekende sprekers zullen het woord voeren. Verder zijn er posters en is er een tandheelkundige info-markt over de laatste ontwikkelingen en nieuwe producten. Het driedaagse evenement vindt plaats in het Academisch Ziekenhuis Groningen.

De European Prosthodontic Association houdt ieder jaar een bijeenkomst. Voor de tandheelkunde in Nederland en voor de opleiding in Groningen is de kans deze bijeenkomst te organiseren een bevestiging van hun internationale wetenschappelijke erkenning. De organisatie gebeurde in samenwerking met diverse Nederlandse tandheelkundige verenigingen en het European College of Gerodontology.

Witte vullingen en keramische kronen

Tijdens de eerste dag van het congres gaat de aandacht vooral uit naar de meest recente ontwikkelingen op het terrein van witte vullingen en volledig keramische kronen. De ontwikkeling hiervan is de laatste jaren in een versneld tempo gegaan. Daarom gaat professor Creugers (KU Nijmegen ) uitgebreid in op de voor- en nadelen van diverse systemen. De uit Zwitserland afkomstige Dr. Brodbeck bespreekt zijn uitgebreide klinische ervaringen en onderzoek op dit gebied.

Implantaten

De toepassing van tandheelkundige implantaten heeft een revolutie in de tandheelkunde teweeggebracht. Mensen kunnen hun verloren tanden en kiezen weer `terug' krijgen met behulp van kunsttanden op implantaten. Internationale vooraanstaande sprekers zoals professor Jemt (uit Zweden) en professor Buser (uit Zwitserland) spreken over diverse implantaatconstructies, vooral over de esthetische mogelijkheden in relatie met bot en tandvlees. Dit geeft de tandarts-implantoloog een goede kans om zijn kennis te `updaten'.

Geriatrische tandheelkunde

Met de vergrijzing van de bevolking wordt de tandheelkundige problematiek complexer, ook omdat steeds meer ouderen hun eigen tanden en kiezen tot op hoge leeftijd (willen) behouden. Tijdens het congres is er veel aandacht voor de behandelmogelijkheden van oudere patiënten. Internationaal bekende sprekers zoals professor Budtz- Jørgensen (uit Zwitserland) en professor Walls (uit Engeland) komen hierover aan het woord. Daarnaast gaat professor De Baat uit Nederland uitgebreid in op de tandheelkundige problemen van oudere patiënten die in een verzorgingshuis verblijven.

Computer- en informatietechnologie

Verder komen nog vele andere onderwerpen aan bod, zoals de rol van de computer- en informatietechnologie binnen de tandheelkunde. Professor Øwall uit Denemarken schetst een beeld van de te verwachten ontwikkelingen in de komende decennia.

Noot voor de pers

Voor nadere informatie: prof. dr. W. Kalk, hoogleraar orale functieleer aan de Rijksuniversiteit Groningen en voorzitter van de European Prosthodontic Association, tel. 050-3633203 of 5421924 en mobiel 06-53 83 98 52.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie