Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pieter van Vollenhoven opent SAIL 2000 Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


24/08/00 Mr. Pieter van Vollenhoven bij SAIL 2000 Amsterdam

Mr. Pieter van Vollenhoven verricht donderdag 24 augustus 2000 op het IJ te Amsterdam de officiële opening van SAIL 2000 Amsterdam.

Dit jaar wordt de internationale zeilmanifestatie SAIL Amsterdam voor de zesde keer georganiseerd. Van 24 tot en met 28 augustus zijn meer dan twintig grote zeilschepen afgemeerd in Amsterdam. Daarnaast zullen op en rond het IJ honderden kleinere klassieke zeil- en motorschepen te zien zijn. De eerste SAIL Amsterdam werd gehouden in 1975, ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van de stad. Het evenement wordt sindsdien elke vijf jaar georganiseerd.

Mr. Pieter van Vollenhoven geeft donderdagavond op een ponton op het IJ het officiële startschot, dat wordt beantwoord door de scheepstoeters van de deelnemende schepen. Aansluitend geeft het Koninklijk Concertgebouw Orkest onder leiding van Riccardo Chailly een concert aan het IJ. De heer Van Vollenhoven zal aan boord van de clipper Stad Amsterdam een receptie bijwonen.

De Prins van Oranje woont op vrijdag 25 augustus de prijsuitreiking bij en verricht op zondag 27 augustus de vlootschouw.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie