Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie over 'maanlandschap' in Noord-Bohemen

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

21-08-2000

tentoonstelling in Provinciehuis
over 'maanlandschap'
in Noord-Bohemen

In het provinciehuis in Den Haag zal van 24 augustus tot en met 22 september een foto-tentoonstelling te zien zijn met als titel De verandering van een maanlandschap in het hart van Europa. De tentoonstelling gaat over de restauratie van het landschap in Noord-Bohemen waar sinds 1945 door winning van bruinkool een soort maanlandschap is ontstaan. Inmiddels is een klein deel van dit gebied heringericht met bos en recreatiegebied en voor de wijnbouw. Fotos van Stanislav Stys laten de situatie vóór en na de herinrichting zien en brengen de milieu- en sociaal-economische problemen in dit gebied in beeld. Daarnaast zijn in het provinciehuis natuurfotos te zien uit het Tsjechische Middelgebergte, gemaakt door Miloslav Kalík alsmede fotos van natuur en landschap in noordoost Hongarije, vervaardigd door Mihály Bodnár. De commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen en de Tsjechische onderminister voor milieu J. Hlavacek zullen gezamenlijk de tentoonstelling op 24 augustus openen. De tentoonstelling in het provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag, is gratis toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Samenwerking
De provincie Zuid-Holland heeft een samenwerkingsverband met Noord-Bohemen in Tsjechië en met de Hongaarse provincie Borsod-Abaúj-Zemplén. Begin oktober wordt in het provinciehuis een conferentie gehouden over de ontwikkeling en versterking van het regionale bestuur in de beide gebieden in Tsjechië en Hongarije.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie